Гірськолижні курорти Туреччини / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Гірськолижні курорти Туреччини

Проте не всі знають, що робити у Туреччині взимку. Ми розкриємо нову межу відпочинку у цій країні. Адже не всі туристи знають, що з кінця листопада (а деякі й раніше) починають працювати гірськолижні курорти Туреччини.

Плюси. До переваг поїздки на гірськолижні курорти цієї країни варто віднести:

  • велика різноманітність варіантів. Туреччина активно розвиває цей напрямок туризму і намагається надавати відмінні умови для початківців і любителів, що добре стоять на лижах. На багатьох курортах свої послуги пропонують досвідчені інструктори, які розмовляють російською мовою. Тут можна освоїти ази самому чи поставити на гірські лижі дитини;
  • Сервіс. На багатьох гірськолижних курортах пропонуються послуги системи «все включено». Причому це стосується не лише живлення, а й витягів, а іноді й оренди спорядження;
  • доступне житло. На всіх курортах активно пропонуються різні варіанти поселення – від бюджетних 3* до 5*;
  • привабливий ціновий сегмент. Відпочинок на гірськолижних курортах Туреччини коштуватиме дешевше, ніж на багатьох європейських;
  • транспортна доступність. Для зручності відпочиваючих у сезон організуються трансфери з основних аеропортів країни. Також добре функціонує громадський транспорт.

Мінуси. Вибір на користь гірськолижних турів до Туреччини має лише один недолік – невелику різноманітність. Такі пропозиції знайдеш не в кожній агенції. Але з компанією «Пілігрим» цю проблему вирішено. Завдяки зручному інтерфейсу можна відсортувати пропозиції за датою вильоту, тривалістю перебування, вартістю та іншими параметрами.

Тривалість сезону Якщо шукати гірськолижні курорти Туреччини на карті, то переважно вони розташовані на півночі країни. Як показують багаторічні метеоспостереження, активне випадання снігу тут починається із середини листопада. Але температурні коливання часто призводять до утворення льоду, про яку легко пошкодити лижі. Саме тому краще придбати тури з датою вильоту не раніше початку грудня. Закриття лижного сезону зазвичай посідає квітень. Залежно від погодних умов може тривати до травня.

Основні гірськолижні курорти країни

Улудаг (Uludağ). Він розташований на території національного парку у провінції міста Бурса. Завдяки розвиненій інфраструктурі, створеним умовам Улудаг впевнено входить до топ гірськолижних курортів Туреччини. Тут побудовано 23 готелі, які працюють за системою «все включено». У районі курорту знаходяться 5 вершин, на яких організовані траси загальною довжиною понад 20 км. Є спуски для початківців та досвідчених лижників. Також є місце для катання на санках, сноубордах, ковзанах. Для зручності туристів пропонується прокат обладнання. У районі курорту є джерела з мінеральною водою, тому активний відпочинок можна поєднувати із оздоровчими процедурами.

Паландокен (Palandöken). Він знаходиться на південному заході (7 км від автовокзалу) міста Ерзурума . Це наймолодший, але вже популярний курорт Туреччини. Тут тренується збірна країни, і 2011 року проходила Універсіада. При недостатньому природному покриві на трасах (загальна довжина близько 30 км) у роботу включаються снігові гармати. Найдовший спуск складає 12 км. Є 2 окремі траси для слалому та супер-слалому. Для екстремалів пропонуються польоти на гелікоптері на гірські схили з наступним запаморочливим спуском. Інфраструктура курорту представлена готелями 4-5 зірок, гірськолижними школами, ресторанами, кафе, критими басейнами.

Ерджієс (Erciyes). Курорт розташований на плато Такір, за 25 км від містечка Кайсері в Каппадокії. Вважається лідером за швидкістю розвитку. Інформація на офіційному сайті постійно оновлюється. На сьогодні загальна довжина трас вже перевищила 100 км, діють 14 витягів, частина з яких – дитячі. На Ерджієсі відкрито кілька лижних шкіл. Курорт відомий навчальними курсами для початківців та дітей. Місцеві готелі можуть розмістити близько 1500 мешканців. Erciyes приїжджає безліч студентів – їм надаються спеціальні знижки.

Карталка (Kartalkaya). Є одним із найпопулярніших гірськолижних курортів Туреччини, куди можна їхати на відпочинок з дітьми. Курорт знаходиться в провінційному містечку Болу, за 40 хвилин їзди від його центру. Є траси для навчання дітей та новачків, середньої та підвищеної складності. На курорті є канатна дорога та підйомники з кріслами. Велика увага приділяється прилученню до спорту дітей. У деяких готелях, таких як Доруккая , є свої витяги, а плата за користування ними з мешканців не стягується. Головна визначна пам'ятка курорту – національний парк «Сім озер». У букових та хвойних лісах мешкають рідкісні тварини.

Сарикамиш (Sarıkamış). Знаходиться у східній частині країни та ще не так завантажений, як інші. Черги на витяги невеликі, і катання приємне. Загальна довжина 9 трас (сині, червоні та чорні) – близько 25 км. Любителі бігових лиж можуть кататися на 2 трасах (5 та 10 км) у навколишніх соснових лісах. Для сноубордистів обладнано хаф-пайп. Скі-пас зазвичай включається у вартість проживання.

Давраз (Davraz). Курорт славиться доступним відпочинком. Він знаходиться за 125 км від аеропорту Анталії, на плато Куловаси. Таке південне розташування обумовлює короткий лижний сезон – з кінця грудня до початку березня. Проте температура рідко опускається нижче -5 °С. На курорті створено 14 трас, що знаходяться на висоті 1500-2500 метрів. Їхня загальна протяжність – 25,7 км, але здебільшого вони призначені для тих, хто вміє кататися на лижах, та для професіоналів (середня довжина – 8–10 км). Лише два спуски підходять для новачків. Також функціонують 3 крісельні витяги. Для новачків пропонується ліфт. Деякі готелі включають скі-паси у вартість проживання. Крім лиж та сноубордів, курорт пропонує катання на санчатах, польоти на параплані.

Картепе (Kartepe). Великий гірськолижний курорт розташований неподалік Мармурового моря. Він найбільший (347 га) за площею. Його дуже люблять мешканці Стамбула. Зі столиці сюди можна дістатися за 2,5 години. На курорті створено 12 трас, багато з яких відносяться до легенів та підходять для новачків. Підйом на схили організований за допомогою 7 канатних доріг: 4 крісельні та 3 бугельні. Також функціонує школа для навчання катанню на гірських лижах та сноуборді. Можна покататися на бігових лижах, снігоході. Для дітей у готелях пропонуються анімаційні програми. Тури з проживанням та харчуванням стартують від 38 тис. руб.

Сакликент (Saklıkent). Це ще один південний гірськолижний курорт Туреччини. Він розташований лише за 60 км від аеропорту Анталії, на схилі гори Бакирлидаг, висота якої 2558 метрів. На курорті є як рівні прості, так і складні звивисті траси завдовжки до 4 км. Окремо виділено спуск для навчання новачків із інструктором, діє гірка для катання на тюбінгах. На території Сакликента є повноцінний ресторан, барбекю-буфет та фастфуд-кафе. Нещодавно був відкритий готель з критим басейном, оздоровчим центром, турецькими лазнями та ін. Також пропонуються простіше варіанти проживання.

Денізлі (Боздаг) (Denizli). Курорт розташувався за 85 км від центру міста Денізлі. Він перебуває під опікою міської влади, тому порадує бюджетним відпочинком. Любителі гірських лиж можуть спускатися трьома трасами різної складності загальною протяжністю в 12 км. Також функціонують 3 витяги. Але інфраструктура слабо розвинена. Готель доведеться замовляти у Денізлі.

Ілгаз (Ilgaz). Курорт розташований у районі однойменного гірського хребта. Він знаходиться за 11 км на південь від Кастамону і за 250 – від Анкари. Курорт пропонує траси різного рівня складності загальною довжиною близько 11 км. Схили обслуговують бугельними та крісельними витягами. Нестача курорту – слабко розвинена інфраструктура. Вона представлена всього кількома готелями, кафе та ресторанами. Працюють магазин та прокат спортивного інвентарю. Катання на лижах можна поєднувати з вивченням краси національного парку Ілгаз або визначних пам'яток прилеглих міст.

Компанія "Пірігрим" допоможе в організації активного зимового відпочинку в Туреччині. Ми не лише зібрали найцікавіші пропозиції, а й зробили вибір максимально простим. У нас можна переглянути фото готелів на різних гірськолижних курортах Туреччини, оцінити рівень їхнього сервісу, задати дату вильоту та тривалість перебування. І все це, не виходячи із дому!

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури