7 вагомих причин зустріти Новий рік в Стамбулі / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

На двох континентах: 7 вагомих причин зустріти Новий рік в Стамбулі

Новий рік - це завжди несподівано, навіть якщо готуватися до нього ви почали ще в липні. Якщо ви в черговий раз задалися питанням, як його неординарно зустріти, - ми пропонуємо цілих сім причин, чому варто це зробити саме в Стамбулі.

Ціни Почнемо з економії: вона, зізнаємося відразу, велика. Справа в тому, що в Туреччині Новий рік не улюблене свято: тут більше приділяють увагу релігійним торжествам. Тому ціни не завищують, перельоти залишаються досить дешевими, та ще й знижки роблять туристам. Прикладом може послужити традиційний турецький хамам, де можна (дуже символічно - в чистоті) зустріти Новий рік: його вартість приблизно на 30-50% нижче, ніж в літній період.

Справжня турецька лазня До речі про хаммам: ну де ще ви зможете насолодитися справжньою турецькою лазнею, як не в Туреччині? Стамбул з радістю приймає любителів попаритися в Новий рік. Турецька лазня завжди вважалася джерелом справжньої насолоди. Особлива її відмінність в тому, що температура тут щадна, а тому хаммам ідеально підійде для людей, що не переносять високі температури. Ще один важливий момент - не ведіться на гучну і яскраву рекламу: часто такі хаммами програють за співвідношенням між ціною і якістю. Вибирайте менш розрекламовані варіанти - не помилитеся!

Відсутність натовпу Опівночі тут практично немає натовпів людей. Зате є краса міста, величне підсвічування мечетей і основних визначних пам'яток і мінлива погода. До речі, взимку в Стамбулі досить тепло: температура тримається в районі від 3 до 9 градусів Цельсія. Але якщо раптом відчуєте гостре бажання опинитися в центрі натовпу - площа Таксім у вашому розпорядженні. Саме тут проводяться всі масові гуляння, тому і купа народу, і народні пісні та танці - все тут.

Численні кафе і ресторани Чи не хочете морочитися з приготуванням страв? Відправляйтеся відзначати Новий рік в один з ресторанів Стамбула. Тим більше, що вибір подібних закладів просто величезний. Одне з найулюбленіших місць туристів - провулки Істікляль. Тут практично в кожному закладі звучить жива музика і панує особлива романтична атмосфера. Ще можна замовити столик в одному з ресторанів на Галатськьому мосту. Тут буде чекати чудова кухня і шикарний вид на протоку, а головне - святковий феєрверк! Це місце одне з найпопулярніших в новорічні свята, тому столик резервуйте заздалегідь.

Круїз по Босфору

Не менш яскраво зустріти Новий рік можна на круїзному лайнері між двома материками. Пропливаючи по Босфору, ви побачите шикарну панораму: з одного боку - розкішні палаци і дерев'яні будинки на європейському березі, а з іншого - азіатський берег у всій своїй красі. Тільки з такого ракурсу можна побачити всі мечеті відразу, як на долоні. Особливо красиво протока виглядає у вечірній час: на заході все навколо набуває яскраво-червоний відтінок, а після заходу сонця мільйони вогників на пагорбах створюють особливу атмосферу свята і чарівності.

Найрізноманітніші клуби і дискотеки Любителів «запалити» в новорічну ніч очікує безліч клубів і дискотек Стамбула. Вибір подібних закладів просто величезний - на будь-який смак і соціальний статус. Саме в клубі ви зможете відчути справжню атмосферу свята: запальна музика, веселі конкурси, спеціальні новорічні програми - все це зробить ваш Новий рік незабутнім!

Вулична їжа Направду, в Стамбулі просто відмінна вулична їжа! А оскільки пам'яток в місті величезна кількість, то хороший стріт-фуд стає одним з головних переваг міста. Борошняні вироби і випічка, смажене м'ясо і риба, морепродукти, соління та субпродукти, знаменитий кокореч з баранячих потрошків і багато інших ласощів продаються в тисячах пересувних точок по всьому місту, і головне - коштують копійки! Вгамувати голод смачною вуличної їжею тут можна в будь-який час і в будь-якому місці. Найбільш традиційний варіант - замовити круїз по Босфору, відстояти чергу за балик екмек (смажена скумбрія в булці) і вирушити в дорогу.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури