10 лайфхаків для комфортного пляжного відпочинку | Пілігрим - ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

10 лайфхаків для комфортного пляжного відпочинку

Важко знайти щось більш приємне, ніж пляжний відпочинок. Про синє море, сонце і білосніжні пляжі інколи доводиться мріяти цілий рік. Щоб відпочинок залишив яскраві враження слід скористатись корисними порадами. Ось кілька лайфхаків для тподорожуючих:

  • Беріть на пляж сітчасту сумку Сітчаста сумка – сама зручна річ для пляжу. Вона легка, містка, а щоб звільнитись від залишків піску після морських процедур, її достатньо стряхнути. А дитячі іграшки можна покласти в спеціальну сітку для прання білизни.

  • Як зберегти напої прохолодними Якщо Ви взяли з собою напої на пляж і хочете, щоб вони залишались прохолодними довший час, воду або сік потрібно попередньо заморозити. Другий варіант - заморозити пляшку з водою і якщо на морі захочеться пити, лід дозволить швидко остудити будь яку рідину.

  • Де ховати цінні речі На жаль, навіть на фешенебельних курортах зустрічаються пляжні крадії. Якщо з речами залишити немає кого, доведеться зробити схованку. Гроші, ключі та інші дрібні речі можна покласти в невелику коробочку і сховати в піску. Головне - самому запам’ятати місце.Пришити до кутика пляжного рушника кишеньки та покласти мілкі речі туди. Для зберігання цінностей підійде дитячий підгузник. Це досить місткий предмет гігієни, а бажаючих покопатиться в ньому знайдеться небагато.

  • Як позбутись від піску на ногах Після відпочинку на піщаному пляжі буває важко надіти взуття. Допомогти в цьому може дитячий тальк. Перед перед тим , як йти на море, тальк потрібно насипати в мішечок і міцно його зав'язати. Цей засіб відмінно всмоктує вологу. Якщо після купання потерти мішечком ноги, вони стануть абсолютно сухими і без єдиної піщинки.

  • Як гарно засмагати Для того, щоб загар не робився плямистим, перед тим , як йти на пляж, випийте морквяний сік, добавивши вершки або з’їжте морквину. Цей корисний овоч містить велику кількість бета-каротину, здатного виробляти меланін,що надає шкірі золотистий відтінок.

  • Захищайте волосся На жаль, море і сонце не найкращим чином діють на волосся. Не фарбовані локони вигорають, а фарбовані тускніють та робляться сухими. Якщо під рукою немає захисних засобів, то потрібно періодично обполіскувати голову прісною водою. І ,звичайно, не можна забувати про головний убір. Панама або капелюшок не тільки допомагає зберегти зачіску, а й уникнути теплового удару.

  • Не забувай про сонцезахисний крем Крем із хорошим рівнем захисту від сонця – необхідна річ для туриста з країни з холодним кліматом. Наносити його потрібно за півгодини до виходу на пляж. Адже шкіра може обгоріти вже по дорозі. Оновляти захисний шар бажано кожні дві години. Щоб не забути про час нанесення, можна написати його прямо на пляшці або встановити таймер на телефоні.

  • Перша допомога при опіках Якщо, не дивлячись на всі міри безпеки, шкіра все-таки обгоріла, заспокоїти її і зберегти загар допоможе натуральний йогурт. Ще більш дієвий засіб - обліпихове масло. Не випадково обліпиху використовували для загоєння опіків ще древні греки. Проте, треба пам’ятати,що у деяких людей цей засіб викликає алергію.

  • Не давайте взуттю нагріватися Запобігти нагріву пляжного взуття досить просто, достатньо покласти їх подошвами вверх. Коли у воді є корали або велика галька та каміння на пляжі або при заході у море, знімати пляжне взуття взагалі небажано.

  • Заклало вуха – що робити? Буває, що після купання, у вухах залишається вода і їх закладає. Обов'язково потрібно відновити тиск у внутрішньому вусі. Для цього у більшості випадків досить трошки потрясти головою, нахиливши її. Якщо не допоможе - можна почати надувати гумову кульку, при цьому затиснувши ніздрі. Про те, що тиск у вухах відновлено і проблема вирішена, підкаже легке клацання у вусі під час надування.

Використання цих простих, але ефективних підказок зробить відпочинок на узбережжі не тільки комфортним, але й безпечним. І це чудово, адже дуже важливо, щоб після подорожі залишились яскраві враження та приємні емоції.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури