14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина

Каппадокія - прекрасний регіон в центральній Туреччині, який славиться своїми казковими пейзажами, печерними будинками, чудовими скельними утвореннями і, звичайно, сотнями повітряних куль, які щоранку витають у небі під час сходу сонця. У Каппадокії також так багато цікавих маршрутів для походів, що вам знадобиться щонайменше тиждень, щоб оглянути всі різноманітні туристичні стежки в регіоні.

1. ПОХІД НА ЧЕРВОНУ ДОЛИНУ ТА МІСЦЕ ДЛЯ ОГЛЯДУ ЗАХОДУ СОНЦЯ

Коли йдеться про піші прогулянки в Каппадокію, важко пройти повз Червону долину. Гострі піщаникові хребти щоночі світяться глибоким, яскравим червоним кольором, коли сонце припікає унікальний пейзаж в останні хвилини заходу сонця. Навіть якщо у вас є лише кілька ночей у Каппадокії, це одне з найкращих місць для споглядання заходу сонця. Є чудовий маршрут, включаючи Мескіндір та Рожеву долину, або можна їхати прямо до точки заходу сонця, щоб відпочити в кафе або піднятися на вершину до прапора. Незалежно від того, підете ви в похід чи ні, це одне з місць, яке потрібно відвідати в Каппадокії. У більшості випадків похід поєднується з Рожевою долиною і веде вас через старовинну церкву всередині однієї з печер, повз гірські утворення із жовтого пісковику та неймовірні печерні житла. Доріжка різноманітна і помірно складна, що робить її ідеальною пригодою в Каппадокії.

2. ПОХІД НА РОЖЕВУ ДОЛИНУ

Пішохідна стежка Рожевою долиною в Каппадокії проходить через неймовірно унікальну ділянку з гострими хребтами, підфарбованими в рожевий колір, особливо під час заходу сонця! Протягом тисяч років хребти формувалися, щоб створити унікальний рифлений ландшафт. Майже весь час одна сторона хребта знаходиться на сонці, а інша - у тіні, ще більше підкреслюючи різкість і масштабність цих піщаникових утворень. Рожева долина є одним з найунікальніших місць для відвідування в Каппадокії не тільки через свої неймовірні скельні утворення, але і через те, що в цьому регіоні мінерали пісковика мають рожевий відтінок. Колір стає все більш очевидним протягом дня та досягає максимуму на заході сонця.

3. ПОЛІТ НА ПОВІТРЯНІЙ КУЛІ НА СВІТАНКУ

Повітряні кулі в Каппадокії стали однією з найпопулярніших атракцій для мандрівників з усього світу. І зовсім не важко зрозуміти, чому! Плавний політ над історичними печерними помешканнями міста Гьореме поміж ста інших повітряних куль на сході сонця заставляє відчути себе героєм казкової сцени. Щороку понад півмільйона людей насолоджуються польотами на кулях в Каппадокії. Такого немає ніде більше в світі. Чи не половина видовища, це бачити одночасно всі інші повітряні кулі, а не лише епічний пейзаж, над яким пролітаєш.

4. ПОХІД ДОЛИНОЮ КОХАННЯ ДО ЗАМКУ УЧІСАР

Долина Кохання розташована недалеко від Гьореме, і ви можете пройти весь шлях через Долину кохання до замку Учісар, проходячи повз скельні утворення по майже безлюдній стежці. Це відносно рівна, нескладна прогулянка, яка триває 1-2 години. Оригінальна форма скельних утворень пояснює назву долини. Мабуть більше ніде не побачити подібний пейзаж. В кінці долини можна продовжувати прогулянку аж до замку Учісар, який є однією з найкращих оглядових точок в Каппадокії.

5. ВІДВІДАТИ ДОЛИНУ ПАСАБАГ

Долина Пасабаг є одним з найпопулярніших місць в Гьореме, з її казковими стовпами і печерними оселями. Часто на вершині стовпа знаходиться камінь, що здається зовсім не піддається законам фізики, втримуючи рівновагу незважаючи на шторми та сильний вітер. У долині ви знайдете безліч печерних будинків. Можна зайти всередину та прогулятись по різних поверхах.

6. ГЬОРЕМЕ – МУЗЕЙ ПІД ВІДКРИТИМ НЕБОМ

Музей під відкритим небом Гьореме - найпопулярніша визначна історична пам'ятка Каппадокії. Аудіо-екскурсія проведе вас по старовинних вуличках, церквах та печерних будинках. Музей під відкритим небом знаходиться зовсім недалеко від центру міста Гьореме (близько 15 хвилин пішки). Екскурсія пропонує понад 30 зупинок під час яких аудіогід розповідає багато історій та фактів про регіон та людей, які жили в Каппадокії в печерних будинках.

7. СВІТАНОК НА ASIKLAR TEPESI

Asiklar Tepesi ідеальне місце для спостереження за сходом сонця, саме тому вранці там досить людно. Саме тут можна зробити найкращі фотографії повітряних куль в Каппадокії. Звідси видно весь регіон: місто Гьореме, замок Учісар, Червону долину. Цікаво, що іноді повітряні кулі пролітають нижче майданчика огляду.

8. ДОСЛІДІТЬ ДОЛИНУ ІХЛАРИ

Долина Іхлара - це неймовірна ущелина з річкою, що протікає в самому серці долини на 16 км у межах вулканічної скелі. Це недалеко від провінції Аксарай, але все ще вважається частиною південної області Каппадокії. Це чудове місце для відносно легкої прогулянки серед тихої зеленої природи, а також це центр печерних храмів. Багато з них ви знайдете уздовж стежки. 16 із 105 храмів відчинені для відвідувачів. Їх інтер’єри прикрашені малюнками та різьбою. На кілька годин ви можете забути, що знаходитесь у сухій пустелі та відчути шум лісу, гуляючи під арками дерев. Польові квіти всіх кольорів фарбують узбіччя доріжки і ведуть ваш погляд зі стежки у бік високих скель по обидва боки ущелини. Тут є навіть водоспад, в якому можна купатися.

9. ДОЛИНА ГОЛУБІВ

Долина Голубів (також відома як Долина Güvercinlik) є однією з найпопулярніших туристичних стежок в Каппадокії. Вона простягається між Гьореме та Учісаром. По маршруту ви знайдете печерні оселі, старовинні малюнки, земляні стовпи і звичайно ... голубів. Стежка починається з різкого спуску білою запиленою стежкою. За кілька хвилин ви опинитесь у самому серці долини і навряд чи помітите місто над собою. Стежка веде вас через товсті дерева та кілька печер. Дорогою ви побачите ряд старовинних малюнків на стінах печерних поселень, де жили люди у візантійський період.

10. МУЗЕЙ ПІД ВІДКРИТИМ НЕБОМ ZELVE

Музей під відкритим небом Zelve - це місце, де колись була одна з найбільших громад Каппадокії. У цьому неймовірному печерному містечку ви можете прогулятися серед історичних будинків, храмів та релігійних залів, а також міської площі. Тут легко орієнтуватись, проте трохи далі також є стежки, які варто дослідити. Дехто вважає, що тут навіть цікавіше, ніж в музеї під відкритим небом Гьореме, який відвідує в 20 разів більше туристів.

11. ДОЛИНА УЯВИ

Долина Уяви у Каппадокії (також відома як долина Devrent) - прекрасна долина, повна унікальних скельних утворень, багато з яких, нагадують форми тварин. Краса долини полягає в тому, що на відміну від інших місць у Каппадокії, тут ви можете досліджувати та відкривати для себе шлях по крутих слизьких пагорбах. Якщо ви бажаєте зійти з битого шляху, вам сподобається мандрувати долиною та шукати пригоди серед цих унікальних земляних стовпів та скельних утворень.

12. ЗАХІД СОНЦЯ З ВЕРШИНИ ЗАМКУ УЧІСАР

Замок Учісар знаходиться в маленькому, але красивому містечку Учісар в Каппадокії, Туреччина. Це один з найкращих оглядових майданчиків в Каппадокії, і лише за декілька хвилин їзди від сусіднього міста Гьореме. Прогулянка буде не важкою, приблизно 100 сходинок до вершини. Однак шлях спочатку веде вас до печер замку, потім ви вийдете на вулицю, щоб почати підніматися сходами. З видом на 360 градусів дійсно є на що подивитись, тому обов’язково пройдіться по всіх куточках, щоб побачити Гьореме та всі довколишні долини.

13. ТУЗ – РОЖЕВЕ СОЛЯНЕ ОЗЕРО

Озеро Туз - неймовірне солоне озеро поблизу Аксарая. Озеро заворожує своїм яскраво-рожевим кольором. Незважаючи на те, наскільки унікальне це місце, воно не дуже популярне, тому тут ніколи не буває натовпів.

14. ДОЛИНА МЕЧІВ

Неподалік міста Гьореме є красива маленька долина, в якій безліч печерних осель та унікальних скельних утворень. Мандрувати Долиною мечів найкраще на сході сонця. Більшість повітряних куль пролетять прямо над вами, тож можна зробити чудові фотографії з гірськими утвореннями та кулями.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Що таке гарячі тури? Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури