Круїзи ✿ відпочинок ➤ On-line пошук туру, круїзу, подорожі в Пілігрим - piligrim.lviv.ua
Завантаження

КРУЇЗИ. Варто спробувати. Відпочинок, що закохує...

Прекрасні види на океан, освіжаючий бриз і чарівні заходи сонця завжди поруч з вами. Поринути в цю захопливу пригоду може абсолютно кожен.

Існує поширена думка, ніби вартість морської подорожі настільки висока, що дозволити її собі можуть лише одиниці. Насправді ж, якщо ви порівняєте ціни на морський круїз та вартість відпочинку на літніх курортах, одразу ж стане зрозуміло наскільки перебільшені подібні чутки. В деяких випадках круїз може обійтися навіть дешевше, ніж відпочинок на суші.

Круїзні подорожі дають можливість відкрити найдивовижніші куточки планети, не жертвуючи комфортом. Морські круїзи на лайнерах – це:

  • Зручно З моменту відправлення круїзного лайнера з порту ви забуваєте про будь-які переживання з приводу логістики та інших питань у подорожі. Відвідуючи за одну поїздку кілька міст і навіть країн, вам не потрібно міняти готелі, збирати та розбирати по кілька разів валізу, купувати квитки на транспорт, щоб пересуватися між точками подорожі тощо. Ваша поїздка буде наповнена лише емоціями та думками про відпочинок та жодних зайвих організаційних моментів!
  • Вигідно У ціну круїзу завжди включені базові послуги та розваги, які дозволяють назвати круїзи одними з найдоступніших типів відпочинку. Поїхавши до круїзного морського туру, ви отримуєте проживання в комфортабельній каюті, вишукане харчування, спектр розваг для дорослих та дітей. Крім цього, багато круїзних компаній пропонують спеціальні умови щодо вартості круїзів для сімей з дітьми. Якщо ви хочете дізнатися актуальні ціни на круїзний відпочинок та замовити морський тур за найвигіднішою вартістю, звертайтесь до наших менеджерів і вони допоможуть вам купити найкращий тур у будь-якому ціновому діапазоні.
  • Цікаво За насиченістю програми морські тури на лайнерах можна сміливо ставити на перше місце серед інших видів відпочинку. По-перше, морський круїз дає можливість відвідати відразу кілька локацій за одну подорож, а по-друге, на борту лайнера на вас чекає калейдоскоп розваг та шоу-програм, які не дадуть занудьгувати у перервах між екскурсіями. Басейни, спа, спортивні майданчики, театр, ковзанки, сигарні клуби, тенісні корти, бродвейскі шоу, виступи зірок, казино, дитячий клуб, атракціони дискотека – це лише малий перелік того, що можна отримати, купивши квиток на круїзний лайнер.

Плануючи свою подорож на круїзному лайнері, часто виникає питання – за що потрібно платити? Отже, давайте розберемо все по поличках. Круїзний тариф – це фактично повна оплата за проживання у вибраній каюті, відвідування різних розважальних заходів (концерти, шоу, вистави в театрі), користування спортивними майданчиками та тренажерними залами, а також вартість харчування у ресторанах на борту лайнера крім алкоголю. Хоча останнім часом алкоголь часто входить у вартість. Так, наприклад, компанія NCL останнім часом практикує круїзні тарифи із включеним алкоголем та чайовими. Компанія Costa розділила свої тарифи на Basic та Premium (включає вибір без обмеження) . Компанія MSC періодично проводить акцію «Cruise Wave та пакет напоїв», круїз продається вже з включеним пакетом напоїв. Компанія Pullmantur Cruises пропонує круїзи тільки із включеними у вартість тарифу напоями. Круїзні компанії класу Люкс часто пропонують тарифи з включеними чайовими, алкогольними напоями та екскурсіями. Радимо завжди уточнювати умови круїзного тарифу, оскільки різні круїзні компанії пропонують різні умови подорожі.

Портові збори Портові збори – це суми, які круїзна компанія має сплатити за стоянку та обслуговування у порту. Кожна країна, а іноді порт виставляють свою суму зборів. Деякі круїзні компанії на своїх сайтах публікують вартість круїзу вже з включеними портовими зборами, але більшість круїзів в основному виділяють круїзний тариф та окремо портові збори.

Чайові або сервісний збір Плануючи свою подорож, потрібно пам'ятати про обов'язковий платіж – чайові чи сервісні збори. За тривалої подорожі це може бути немаленькою сумою до оплати. Чайові прийняті у більшості круїзних компаній як обов'язковий платіж під час перебування на борту лайнера. Чайові – це фактично платіж за обслуговування під час подорожі. Це фіксована сума, але у кожної компанії вона своя. Сервісний збір є обов'язковим платежем, який щодня списується із бортового рахунку гостя. У деяких компаній чайові можна сплатити заздалегідь при оплаті круїзного тарифу, але переважно прийнято розраховуватися на борту. Від оплати чайових можна відмовитись, якщо обслуговування на лайнері не сподобалося, при цьому потрібно буде написати листа – відмову на ресепшені.

Велику частину часу туристи проводять на березі, насолоджуючись екскурсіями найкрасивішими містами світу. Проте, всім потрібен свій куточок, де можна відпочити від запаморочливих емоцій довгого дня. Вибір вашої каюти іноді може бути складним, оскільки він повинен відповідати вашим уподобанням, стилю життя та бюджету.

Які типи кают існують на більшості круїзних лайнерах?

Внутрішня каюта Найчастіше, найменша найдешевша каюта. Розташована у внутрішній частині корабля та не має вікна. Нехай вас не бентежить відсутність вікна, тому що на більшості лайнерів можна дізнатися, що відбувається за бортом по телевізору на одному з каналів. Тут є все, що вам необхідно: ліжко на двох, необхідні меблі для ваших речей, тумбочки та свій туалет із душовою кабіною. Залежно від типу кабіни, може бути на 2-х та 4-х осіб.

Каюта з вікном Не набагато більша за розміром ніж внутрішня каюта і не набагато дорожча. Але все ж таки вам доведеться доплатити за вікно, яке в залежності від рівня (поверху) може бути у вигляді ілюмінатора, повнорозмірним квадратним або від стелі до підлоги. Добре підійде для тих, хто не хоче переплачувати за балкон, але віддає перевагу природному освітленню. Зверніть увагу, що вікна не відкриваються.

Каюта з балконом Головна перевага тут, як ви вже могли здогадатися, це наявність свого власного балкона, де ви можете насолоджуватися видом на море чи річку. За розміром вона більша і трохи відрізняється плануванням від попередніх 2-х типів кают.

Міні-Сьют Даний тип кают є не на всіх лайнерах. На відміну від повнорозмірного «сьюта», замість стіни, що огорожує вітальню та спальню, буде свого роду штора. Також ви можете очікувати трохи більший у розмірі балкон, великий диван, крісла та ванну замість душової кабіни.

Сьют Сьюти можуть змінюватись від звичайних двокімнатних з повноцінною стіною до преміумних багатокімнатних кают зі своїми власними ванними кімнатами. Це найдорожчий тип каюти, але надає безліч переваг за свої гроші, починаючи від розміру самих кімнат, широких балконів, дорогими меблями та особливо красивим інтер'єром. Також для тих, хто купує сьют доступний ряд бонусів з боку круїзної компанії: доступ до приватного басейну, SPA, ресторани.

Класи круїзних компаній Зазвичай виділяють 3 основні класи круїзних компаній: Стандарт, Преміум та Люкс.

Форма одягу в круїзі - що вдягнути? Сьогоднішній дрес-код круїзних турів суттєво змінився. Смокінг і шикарні вечірні сукні більше не є головною умовою, але щоб почуватися максимально комфортно, слід взяти до уваги кілька основних правил, що стосуються дрес-коду. Гардероб у круїзі поділяється на кілька видів: Денний Вечірній Гардероб для міста Гардероб для формальних вечірок

Що носити вдень? День – час, коли ви можете бути вільними від строгих правил та формальностей: шорти, бриджі, джинси, футболки, сорочки, спідниці. Головне, щоб зовнішній вигляд не був вульгарним. Купальники, парео, літні міні-спідниці та коротенькі шортики з топами слід залишити для зони басейну. Щоб не справляти поганого враження, чоловікам бажано накинути на торс сорочку чи футболку, якщо вони знаходяться трохи далі ніж за 10 метрів від зони басейну.

Що носити увечері? Зазвичай на круїзному лайнері від вас не вимагатимуть шикарного вбрання у вечірній час, але випадки, коли встановлюється дрес-код на вечірнє відвідування ресторанів, можливі. Щоб відповідати, обов'язково візьміть із собою одяг у класичному стилі та стежте за газетою, яку у круїзі випускають щодня. Елегантної сукні та класичного костюма зазвичай вистачає.

Що одягати у місто? Якщо морська подорож передбачає зупинку і відвідування міста, варто задуматися про те, щоб взяти практичний одяг, що не впадає в очі. Кежуал – найпоширеніший, зручний та невибагливий стиль одягу.

Гардероб для формальних вечірок Круїзи довжиною від 7 днів зазвичай припускають як мінімум один формал-вечір, будь то капітанський прийом або гала-вечеря, від вас буде потрібно не тільки елегантний, але і більш ошатний вигляд. Бажаєте виглядати відповідно – обов'язково візьміть вечірню сукню та костюм-трійку.

Є круїзи від таких всесвітньо відомих ліній, як Norwegian Cruise Line, MSC Cruises, Celebrity Cruises, Oceania Cruises, Crystal Cruises та інші. Завжди великий вибір круїзів за топовими круїзними напрямками – Середземномор’я, Карибське Море, Південно-Східна Азія, Балтика, Норвезькі фіорди, Адріатика, а також унікальні напрямки – Арктика, Австралія та Нова Зеландія, Бермуди, Африка, Французька Полінезія. Вам потрібно лише визначитися, куди ви хочете поїхати!

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури