Готуємось до автобусного туру / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Готуємось до автобусного туру

Тури на автобусі - це найкращий спосіб познайомитися з максимумом пам'яток за мінімальний час. Крім того, автобусні тури - відмінна школа для початківців і можливість заощадити значну суму грошей.

Багато мандрівників постають перед непростим вибором, - якій же країні присвятити свою відпустку? Адже прекрасних місць так багато, а відпустка всього одна. За допомогою турів на автобусі можна легко вирішити цю проблему. Протягом двотижневого туру турист може відвідати безліч країн і міст. При цьому мандрівникові не доведеться відволікатися на всілякі побутові дрібниці типу покупки квитків і вибору готелів для нічлігу. Організатори таких турів, як правило, заздалегідь вирішують всі можливі проблеми. Досвідчені гіди познайомлять відпочиваючих з усіма визначними пам'ятками і проведуть найцікавішими маршрутами.

Як краще підготуватися до автобусного туру.

Хоча досвідчені гіди і спробують вирішити більшість ваших проблем, деякі моменти рекомендується передбачити самостійно. Автобусні тури мають свою специфіку, і, щоб отримати від подорожі максимум задоволення і приємних спогадів, необхідно врахувати наступні нюанси.

  • Потрібно уточнити, як ви переносите тривалі автобусні переїзди. У деяких мандрівників через кілька годин безперервної поїздки починаються ознаки "морської хвороби". Навіть, якщо з'явилися симптоми не яскраво виражені, то від автобусного туру по Європі краще утриматися. Перевірити себе або свою дитину на переносимість тривалих автобусних поїздок можна, зробивши, наприклад, одноденний автобусний тур по визначних пам'ятках Львова та навколишніх замків.

  • Перш ніж вирушати в тур на автобусі, подумайте, чи достатньо ви дисципліновані і уважні. Особливістю автобусного туру є те, що до встановленого часу всі учасники туру повинні перебувати в автобусі. Причому тут діє принцип - "семеро одного не чекають", а залишитися одному в незнайомій країні - досить сумнівна пригода.

  • Не варто особливо турбуватися про вибір попутників. Навпаки, відсутність родичів, знайомих та старих друзів дозволить швидко забути про всі проблеми і зосередитися на самій подорожі. А "автобусні" знайомства дозволять дізнатися багато цікавого і завести собі нових друзів. Для тих, хто вирушає в автобусний тур всією сім'єю, краще не брати з собою дітей дошкільного віку. Таким дітям дуже важко всидіти кілька годин на одному місці, а безперервне мелькотіння завіконних пейзажів їх швидко стомлює. Крім того, маленьких дітей зазвичай швидко "заколисує"...

  • Якщо у вас є хронічні захворювання, то перед вибором автобусного туру краще порадитися з лікарем. Особливу увагу на своє здоров'я слід звернути людям, що страждають варикозним захворюванням вен, гіпертонією, остеохондрозом або діабетом. Тим, хто схильний до частих застуд, також краще утриматися від туру на автобусі. Врахуйте, що захворіти під час автобусного туру дуже небажано. Мало того, що ви не отримаєте від подорожі ніякого задоволення, можливі проблеми з отриманням медичної допомоги (навіть при наявності медичної страховки).

  • Для тих, хто звик спати виключно в комфортних умовах, краще підбирати автобусні тури без нічних переїздів. Якщо ви не зможете виспатися вночі, то весь день будете дрімати і відчувати себе "розбитим".

  • При покупці квитків на автобусний тур зверніть увагу, де будуть знаходитися ваші місця. Звичайно ж, більшість хоче сидіти біля вікна, щоб не заглядати кожен раз за голову сусіда. Крім того, слід врахувати, що на кріслах, розташованих перед кавоваркою і в "хвості" автобуса, зазвичай не відкидаються спинки - в тривалій подорожі, це серйозна незручність.

  • Ну і, звичайно ж, не забудьте взяти з собою теплі зручні речі, перевірене взуття і аптечку. Також слід захопити продукти швидкого приготування, для яких необхідний лише окріп. Не завадять також в дорозі такі дрібниці як фрукти, сухофрукти, печиво, мюслі і т.п. Краще заздалегідь вивчити список дозволених до ввезення речей і продуктів. Наприклад, в Естонії і Польщі можна ввозити не більш як дві пачки сигарет. Також рекомендується завжди мати при собі хоча б трохи місцевої валюти, в тому числі і дрібні, навіть, якщо ви просто вийшли з автобуса і не збираєтеся нічого купувати.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури