Чому Балі? Один з найбільш трендових напрямків відпочинку! | Пілігрим - ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Чому Балі? Один з найбільш трендових напрямків відпочинку!

Чому ж саме Балі?

На Балі з кожним роком приїжджає дедалі більше туристів. При цьому острів не втрачає індивідуальності та містичної сили. Тут кожен може стати мільйонером і підкорити вершину вулкана; сходити на сеанс до чаклуна і зробити ставку на півнячих боях; помилуватися незвичайними храмами та поспостерігати за життям місцевих мешканців.

Балі - одне з найякісніших місць відпочинку у світі, де ви можете знайти практично все на одному маленькому острові: два океани, вулкани, зелень рисових терас, джунглі, гірські річки, а також сучасні атрибути цивілізації: шопінг-моли , нічні клуби, ресторани.

Балі знаходиться у зоні тропічного клімату. Температури тут досить стабільні цілий рік, тому що вони лежать лише в 8 градусах на південь від екватора. Таким чином, тут проявляється тропічна та екваторіальна погода. Сезони можна розділити на сезони посухи та сезони дощів. Сухий сезон із квітня по жовтень. У цей період випадає мінімум опадів, а середня температура становить близько 30-35°C. Сезон дощів триває приблизно з листопада до березня.

👁️‍🗨️Ось Вам низька фактів, які підтверджують, що Балі – «острів богів» такий один!

🔸Назва " Балі " походить від слова "балін", яке перекладається з санскриту як "герой" або "силач". Наголос ставиться перший склад.

🔸Де знаходиться Балі ? Острів входить до складу однойменної провінції Індонезії. З півдня його омиває Тихий океан, і з півночі – море Балі Індійського океану. Це одна з найпівденніших меж лінії Уоллеса – перехідна зона між азіатською та австралійською флорою та фауною. Денпасар - столиця Балі.

🔸Балі знаходиться в південній півкулі за екватором у часовому поясі UTC/GMT+8. Час на Балі відрізняється від київського на 5 годин. Коли у Києві лише 7:00 ранку, на Балі 12:00 дня.

🔸На Балі сповідують релігію Агама Хінду Дхарма . Це суміш язичництва, буддизму та індуїзму. Балійці шанують основних богів - Брахму, Вішну, Шиву і верховного творця всього сущого Санг Хьянг Відхі (або Віді) Васа. Але також вірять, що силами природи, океаном, грозою та вулканами керують певні боги.

🔸На Балі існує система каст - м'якший варіант індійської. Раніше касти прив'язувалися до професії. До вищої належать Брахмани, вони ведуть просвітницьку та духовну діяльність, багато з них – священики чи викладачі. Кшатрії займають державні, керівні посади чи працюють менеджерами у компаніях. Вайші працюють у торгівлі та сфері обслуговування. Шудри займаються важкою працею – саме вони становлять більшу частину населення острова.

🔸Бахаса – одна з найпоширеніших мов у світі. Це основна індонезійська мова. На ній говорять усі місцеві жителі, а також представники сусідніх держав – загалом понад 200 мільйонів людей у Південно-Східній Азії.

🔸На Балі у Новий рік (Ньепі), який у перший молодик весни, зазвичай ця дата припадає на березень чи квітень, не можна виходити з дому, запалювати світло та вогонь та користуватися мобільними телефонами. Його відзначають Святкування триває 4 дні: балійці проводять ритуальні церемонії очищення, роблять підношення духам та влаштовують барвисті театралізовані дійства. Кульмінація свята – Ньєпі, або День тиші. Він настає після карнавального ходу демонів; його релігійний сенс полягає в тому, щоб сховатися та обдурити темні сили. За легендою демони виходять із моря, бачать, що всі жителі покинули Балі, і залишають острів на наступний рік.

🔸На Балі дозволено багатоженство. Такі сім'ї зустрічаються переважно серед представників вищих каст. Балійці можуть мати до чотирьох дружин. Щоправда, лише в тому випадку, якщо перша дружина дала письмову згоду. Без цього документа велелюбний чоловік опиниться у в'язниці.

🔸Різнокольорові парасольки на Балі ви зустрінете не лише на пляжі. Місцеві називають їх "тедунг", що означає "захист". Вони закривають від сонця і рятують від бід та негараздів. Кольори таких парасольок асоціюються з основними богами в індуїзмі: червоний Брахма; зелений та чорний – Вішну; білий – Шива; жовтий – Санг Янг Віді Васа.

🔸Морські храми на узбережжі Балі утворюють ланцюг, який тягнеться по всьому периметру острова. Серед найзнаменитіших – Пура Лухур Улувату та Пура Танах Лот. Вони захищають острови від злих сил.

🔸Молодим людям на Балі підпилюють зуби Ікла та чотири верхні різці, які найбільше схожі на зуби тварин. Балійці вірять, що так людина позбудеться демонічних рис характеру і упокорює шість основних гріхів: гнів, жадібність, зневіру, хіть, гординю і пияцтво. Церемонію проводять у віці 16-18 років або на весіллі.

🔸На початку XX століття жінки на Балі ходили топлес . Коли на острів прийшли європейці, цей звичай вважався непристойним.

🔸На сході Балі захований перехід у паралельний всесвіт . Згідно з легендою, він знаходиться в храмі Гоа Лавах.

🔸Рис – головна їжа мешканців Балі. Його називають «насі», що перекладається як «їжа». Він вважається священним даром богів, тому фігурує у всіх місцевих міфах та легендах.

🔸На Балі поширене чаклунство . Білі маги допомагають справлятися із хворобами, залучати матеріальні блага чи побачити майбутнє; а темні чаклуни можуть наслати змову як на одну людину, так і на всю її сім'ю.

🔸Балійці люблять традиційні танці : легонг, баронг та кечак. Вони показують боротьбу між силами добра і зла; допомагають учасникам та глядачам відчути тонкі енергії. Вирушайте подивитися одне з таких вистав на заході сонця в храм богині Сарасваті в Убуді або в Пура Улувату.

🔸Одна з найпопулярніших розваг балійців – півнячі бої . Свого бійця вирощують майже на кожному дворі: у такого півня спеціальна дієта, його доглядають і тримають, як домашню тварину. Бої проводять у дні церемоній, а також у повний місяць.

🔸Індонезійці та жителі сусідніх країн називають Балі «островом богів» – «пулау Ках'янган». Згідно з місцевими віруваннями богів тут і справді дуже багато. Майже у кожному балійському будинку є власний храм, і кожен мешканець вміє спілкуватись із представниками невидимого світу.

🔸На Балі ви станете мільйонером! Гроші на Балі рахують у тисячах, десятках тисяч і навіть мільйонах. Все тому, що курс індонезійської рупії до долара стабільний і дорівнює приблизно 14 000 до 1. Обміняйте 100 доларів - і ви мільйонер!

🔸Мавпячий ліс в Убуді (Ubud Monkey Forest) - один із найпопулярніших туристичних напрямків на острові Балі. Його офіційна назва - Mandala Suci Wenara Wana або Священний ліс мавп. Це місце обов’язково треба відвідати, якщо Ви плануєте відпочити на Балі.

Райони, де краще зупинитися на Балі

📌 Нуса-Дуа - район, де можна зупинитися на Балі для пляжного відпочинку

📌 Санур і Джимбаран - гарні місця для пляжного та сімейного відпочинку

📌 Нуса-Пеніда - мальовничий острів, рай для активних мандрівників

📌 Букит

👇Тури на Балі
👇Авіаквитки

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури