Найкрасивіші різдвяні ярмарки в Європі
Завантаження

Найкрасивіші різдвяні ярмарки в Європі, ТОП 8!

На центральних площах міст Європи з'являються прикрашені ялинки, вулиці освітлюють вогники гірлянд, вітрини магазинів виблискують подарунковими обгортками, звучить музика, у повітрі витають запаморочливі аромати пряників та глінтвейну. Різдво в Європі - чарівний час! Неможливо не приєднатися! Різдвяні ярмарки запрошують! Знайомтеся з найкращими!

ПОЛЬЩА, КРАКІВ

Період: 24.11.23 – 01.01.24

Краків - одне з найкрасивіших міст Польщі, яке славиться своєю різдвяною атмосферою та чарівними Різдвяними ярмарками. Ви знайдете кілька великих та популярних ярмарків, які дарують місту святковий вигляд та запрошують жителів та туристів на святкування Різдва. Один з найкращих з них знаходиться на Головному ринку. Це один із найбільших та найпопулярніших Різдвяних ярмарків у Кракові. Ви зможете побачити святкові декорації, різдвяні прикраси, солодкі та солоні страви, глінтвейн та інші напої. Ярмарок чудово освітлений, прикрашений та створює неймовірну атмосферу. Насолодитися святковим настроєм ярмарки, придбати якісні подарунки, скуштувати різдвяні смаколики ви зможете і на інших ярмарках Кракова: ярмарок на Вавельському Замку, на Казімежі, на Площі Марії.

УГОРЩИНА, БУДАПЕШТ

Період: 20.11.23 - 06.01.24, з 10:00 до 20:00

Угорська столиця визнана одним з найпопулярніших місць святкування Різдва: близько 120 ремісників, кулінарів і виконавців різдвяних пісень збираються перед базилікою Святого Стефана, розташованою на одній з центральних площ міста. Місто розквітає в святкових прикрасах та стає особливо магічним у грудні. Різдвяні ярмарки в Будапешті пропонують безліч можливостей для шопінгу та розваг. Незалежно від того, який ярмарок ви оберете, ви обов'язково відчуєте чарівну атмосферу свята. Пропонуємо вам розглянути деякі цікаві ярмарки та події: Різдвяний ярмарок на Ворошмарті славиться місцевим глінтвейном (forralt bor) та "kürtőskalács" (кюртошкалач), солодка вата, медові вироби… У Замку Вайдахуняд. Замок сам по собі є визначною пам'яткою архітектури, а поряд різдвяна ковзанка, де місцеві мешканці із задоволенням катаються і створюють особливу атмосферу в очікуванні свята.

ЧЕХІЯ, ПРАГА

Період:18.11.23 - 31.12.23, з 10:00 до 21:00

Місто наповнюється святковим настроєм і Різдвяні ярмарки є найбільш популярними святкуваннями в грудні. Ось кілька з найвідоміших з них: Різдвяний Ярмарок на Ринку Вацлава вважається одним з найвеличніших у Празі. Тут ви знайдете сотні кіосків, де продаються різні вироби ручної роботи, різдвяні прикраси, подарунки та посмакувати глінтвейном, гарячими смаженими каштанами та імбирним печивом. Ярмарок дуже яскраво прикрашений, а головною прикрасою є величезна різдвяна ялинка, яка прикрашена традиційними чеськими кулями з дутого скла. А ще в Празі популярними є ярмарки на Старому Місті, на Новому Місті, на Гавельській площі та на площі Республіки. Вони супроводжуються різноманітними культурними подіями, які включають виставки, концерти, народні танці та інші святкові розваги.

АВСТРІЯ, ВІДЕНЬ

Період: 20.11.23 - 25.12.23

Щорічно у Відні організовують 11 різдвяних ярмарків. У більш ніж 150 кіосках можна придбати глазуровані пряники, смажені каштани, глінтвейн, ялинкові прикраси та безліч якісних сувенірів ручної роботи. Найвідоміший різдвяний ярмарок з ляльковим театром та каруселями проводиться на Ратушній площі. Він зазвичай розпочинається в останній тиждень листопада і триває до кінця грудня. Вся площа і Ратуша прикрашені величезними різдвяними ялинками, яскравими ліхтарями та вогниками. Світлові гірлянди створюють магічну атмосферу. Різдвяний ярмарок також має спеціальні зони для дітей, де малюки можуть взяти участь у різних розвагах та зустрічах з Святим Миколаєм.

ФРАНЦІЯ, СТРАСБУРГ

Період:23.11.23 - 30.11.23, 11:00 - 20:00

Різдвяні ярмарки в Страсбурзі вважаються одними з найстаріших (перший у Франції був організований саме тут у 1570 році) . "Christkindelsmärik" - головний Різдвяний ярмарок розташований перед собором Страсбурга, який два роки поспіль виграє звання "Кращого різдвяного ярмарку в Європі". Близько 300 кіосків розташовані в 12 різних місцях міста. На ярмарку представлений широкий вибір сувенірів, ремісничих виробів, продуктів місцевих фермерів, напоїв і традиційних ельзаських різдвяних прикрас. Особливістю ярмарку є "Різдвяний замок", де діти можуть зустрітися з Різдвяним Ангелом.

НІМЕЧЧИНА, НЮРНБЕРГ

Період: 01.12.23 - 24.12.23, 10:00 - 21:00

Різдвяні ярмарки в Нюрнберзі вважаються одними з найстаріших( їх історія налічує понад 400 років) та найбільших в Європі. Вони славляться своєю атмосферою, традиціями та багатством різдвяних подій.
Вони розташовані в історичних частинах міста, де середньовічна архітектура, старовинні будівлі та декорації переносять вас в минуле. Різдвяні ярмарки прикрашені світловими гірляндами, ялинками та величезними ангелами. На Різдвяних ярмарках є багато атракцій для дітей та дорослих. Однією з головних атракцій є Різдвяний поїзд, який курсує між різними ярмарками та запрошує відвідувачів прийняти участь у святкових заходах. Тут ви зможете скуштувати традиційні страви, такі як "Nürnberger Rostbratwurst" (нюрнберзькі обсмажені ковбаси), пряники, глінтвейн.

ШВЕЦІЯ, СТОКГОЛЬМ

Період: 24.11.23 - 23.12.23

Стокгольмвідомий своєю культурною різноманітністю та гармонією, і ця атмосфера особливо відчувається під час Різдвяних свят. Гамла Стан - це старовинний район Стокгольма, де на площі Stortorget розташований головний Різдвяний ярмарок. Знаходиться він неподалік від Королівського палацу. У будиночках під червоними дахами, які оточують ошатну ялинку, представлені роботи шведських майстрів, розписані вручну ялинкові прикраси, ангели і солом'яні гноми. Тут також можна придбати кераміку, прикраси, спеції, мило, одяг, сири та інші делікатеси. Різдвяні ярмарки пропонують справжні шедеври шведської кухні. Тут ви зможете скуштувати "glögg" (глінтвейн з різними спеціями), "lussebullar" (солодкі булочки з шафраном) та "prinsesstårta" (торт "Принцеса") . В центрі Стокгольма та на Різдвяних ярмарках ви зможете побачити величезні світлові інсталяції та різдвяні прикраси, які роблять місто особливо казковим.

НІМЕЧЧИНА, ДРЕЗДЕН

Період: 29.11.23 - 07.01.24

Дрезден вважають різдвяною столицею Європи та одними з найбільш вражаючих різдвяних ярмарків у світі! Різдвяні ярмарки в Дрездені створюють неймовірну казкову атмосферну. Вони розташовані в історичних частинах міста, де ви зможете насолоджуватися прекрасною архітектурою та декораціями, включаючи тисячі ліхтарів, які роблять нічне місто особливо привабливим та чарівним. На Різдвяних ярмарках в Дрездені ви зможете знайти вироби від місцевих майстрів. Особливо відомі тут різдвяні прикраси зі срібла та скла, а також "Pflaumentoffel" (солом'яні ляльки, які символізують добробут та щастя).

ДАНІЯ, КОПЕНГАГЕН

Період: 17.11.23 - 31.12.23, з 11:00 по 23:00

Різдвяні ярмарки в Копенгагені відомі своєю атмосферою тепла та затишку, яка робить це місто ще привітнішим у святковий період. Данія славиться своєю традиційною розсудливістю та важливістю затишку, і це відчувається на Різдвяних ярмарках. Копенгагенський різдвяний ярмарок №1 знаходиться у всесвітньо відомому парку розваг Tivoli Gardens (Vesterbrogade 3) — третьому за відвідуванням парку розваг в Європі. У передріздвяний період парк наповнюється декорованими дерев'яними будиночками, оленями Санти (сам він теж завітає на свято!), засніженими деревами і освітлюється вогнями гірлянд. Різдвяні ярмарки в Копенгагені - це чудове місце для сімейного відпочинку та отримання радісних вражень від Різдва. Тут ви зможете насолодитися теплою та затишною атмосферою, скуштувати смачну датську їжу та знайти оригінальні подарунки для своїх близьких. Датська кухня відома своєю смачною та затишною їжею. На Різдвяних ярмарках ви зможете скуштувати традиційні страви, такі як "æbleskiver" (кульки зі сметаною та вареного м'яса), "gløgg" (глінтвейн) та різні види солодощів, включаючи марципанові фігурки.

НІМЕЧЧИНА, ЛЕЙПЦИГ

Період: 26.11.23 - 23.12.23, з 10:00 - 20:00

Лейпциг є одним із найстаріших міст, де традиція різдвяних ярмарків зберігається протягом багатьох століть. Різдвяна Гондола (Weihnachtsgondel) є однією з найпопулярніших атракцій, яка подарує незабутній вид з висоти на Різдвяний ярмарок та місто. На Різдвяних ярмарках у Лейпцигу регулярно проводяться різні музичні виступи та концерти. Тут ви можете насолоджуватися живою музикою та виступами хорів та артистів. Різдвяні ярмарки в Лейпцигу пропонують широкий вибір традиційних німецьких страв та напоїв:"Bratwurst" (німецькі обсмажені ковбаси), "Stollen" (різдвяний кекс), глінтвейн та багато інших ласощів. Для дітей на Різдвяних ярмарках є багато атракцій для дорослих та дітей.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури