Розбираємо що таке RO, HB, FB... / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Розбираємо що таке RO, HB, FB...

Давайте ж розберемося, яким буває харчування, що включає кожна з систем. Вибираючи готель для відпочинку за кордоном, ми звертаємо увагу на кілька факторів: категорія, комфортабельність, віддаленість від моря, вартість, інфраструктура і, звичайно ж, тип харчування. І коли приходить час вибору готелю, біля кожного з них ми бачимо незрозумілі літери: AI, BB тощо. Це загальноприйняте позначення видів харчування в готелях, розшифруванням яких ми зараз займаємося.

RO (тільки кімната, або room only) - без їжі. Альтернативні абревіатури і позначення, які ви можете зустріти в різних готелях: OB (only bed) або AO (accommodation only). Дана система, як зрозуміло з розшифрування, пропонує тільки номер в готелі, без їжі. Недолік очевидний - проблема їжі постає в повний зріст. Але часто в готелях такого типу номер обладнаний невеликими кухоньками, щоб постояльці могли готувати самі. Підійде такий вид харчування і людям, які, за медичними показниками, дотримуються строгих дієт або вважають за краще їсти в певному місці.

BB (ліжко і сніданок, або bed and breakfast) - у вартість включено один прийом їжі, вранці. Готелі з таким типом харчування підходять для бізнес-поїздок за кордон, а також самостійних туристів, які люблять їздити по екскурсіях. Оплачувати 3-разове харчування в таких випадках не має сенсу - кілька прийомів їжі гарантовано «згорять». А ланч-бокси, які можна попросити натомість, дають не в кожній категорії готелів, та й особливою різноманітністю вони не відрізняються.

Сніданок в готелях буває 3-х видів, кожен з яких має власне позначення і розшифрування: континентальний (абревіатура CB або continental breakfast); англійський, або, як його ще називають, американський (абревіатура AB, american breakfast). шведський стіл.

Перший варіант типовий для недорогих готелів з невеликою кількістю зірок, і включає в себе, як правило, круасан або булочку, кілька тонких скибочок сиру і ковбаси, йогурт, чай або кава. Набагато менш поширений за кордоном, але заслуговує на увагу американський або англійський сніданок. Ключова відмінність від «шведського столу» - з гарячих страв в меню присутній лише омлет з беконом або сосисками. Шведський стіл більш багатий і різноманітний: тут зазвичай представлені мюслі і пластівці декількох видів, яйця, овочі і фрукти, різноманітна випічка. Брати продукти можна в будь-якій кількості.

HB (half-board) використовується для позначення напів-пансіону. Традиційно, сніданок + вечеря. Набагато рідше харчування в готелях по цій концепції включає сніданок + обід або на вибір. Як правило, за вечерею напої платні. Вранці у вартість включені тільки безалкогольні. У європейських готелях ця система найбільш популярна. І зручна. Щільно поївши вранці, можна обмежитися легким перекусом або фруктами в обідній час. Можна поїхати на прогулянку, не ризикуючи пропустити обід в готелі. Втім, подібний тип харчування в готелі навряд чи підійде «совам» - їдальня відчинена максимум до 10 ранку, після цього часу всю їжу прибирають. Зверніть увагу, що за вечерею абсолютно всі напої можуть виявитися платними - найчастіше, навіть проста вода. Втім, якщо ви замовили пляшку вина і не «здолали» її за 1 вечір, в більшості готелів її залишать для вас на наступні дні.

FB (full board) - повний пансіон: повноцінне 3-разове харчування. Основна відмінність цього виду від знаменитої системи «все включено» в тому, що на сніданок безкоштовно подаються тільки безалкогольні напої, а на обід і вечерю, як безалкогольні, так і алкогольні потрібно оплачувати додатково.

AI (all inclusive) - все включено. Справжній рай для слов'янської душі. Їжа, безалкогольні та алкогольні напої (місцевого виробництва) безкоштовно, можна пити протягом всього дня (зазвичай до 22:00 або 24:00). Крім того, в залежності від категорії готелю, тип харчування «All Inclusive» може включати також полуденок або ланч з легкими закусками, випічкою, в проміжках між основними прийомами їжі. Переваг у даної системи безліч, але є і недоліки. Так, будь-яке більш-менш тривале відлучення з готелю чревате пропуском прийому їжі. Та й якщо ви вирішите поїсти в місцевому закладі, за фактом заплатите двічі - за їжу в готелі та ресторані.

UAI (ultra all inclusive) - використовується для позначення VIP-варіанту системи «все включено». Найбільш популярний цей вид харчування в готелях Єгипту і Туреччини. Інші країни таку послугу рідко надають. Головні відмінності від «All Inclusive»: безкоштовні закордонні алкогольні напої протягом дня, вечеря в ресторанах A-la carte, більш висока якість продуктів. Ресторани типу A-la carte розташовані на території готельного комплексу. Як правило, кожен такий ресторан представляє кухню одного з народів світу: китайську, мексиканську, японську та ін. Вибір страв проводиться по меню, а гостей обслуговують офіціанти. Майте на увазі, вибір системи готельного харчування UAI може мати негативні наслідки для категорії людей, що мають тягу до алкоголю, і не вміють вчасно зупинитися. Крім того, «ultra all inclusive» - найдорожча з систем. Вибираючи тип харчування готелю, подумайте, як часто і як надовго ви будете виїжджати за його межі, порахуйте хоча б приблизно, скільки прийомів їжі ви пропустите. Виходячи з цього, намагайтеся вибрати оптимальну для вас систему харчування за кордоном.

Інші статті

Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Що таке гарячі тури? Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури