Декілька порад від бувалих: як зібратися в поїздку / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Декілька порад від бувалих: як зібратися в поїздку

1. Аксесуари досвідчених туристок: маска для сну, заглушки в вуха, широкий шарф (або саронг), складні туфлі-балетки - ці речі кладемо в ручну поклажу. - Пристосування для спокійного сну допоможуть відпочити в літаку або готелі, незважаючи на шум і світло. - Широкий шарф (саронг) можна використовувати як ковдру в літаку або накинути на плечі замість жакета при поході в ресторан - виглядає по-королівськи (тонкий кашмир найкраще). - Складні балетки дозволять взяти на 1 пару туфель менше і принесуть полегшення, якщо взуття натерло ноги або не під силу ходити на підборах. - Якщо політ довгий, візьміть з собою в літак махрові шкарпетки, щоб зняти взуття і дати ногам відпочити. Їх же можна використовувати в готелі замість тапочок.

2. Зібрали, що хочете взяти з собою? Тепер залиште половину речей і візьміть в 2 рази більше грошей. Купіть собі щось нове в подорож - буде відмінна пам'ять про поїздку.

3. Скатуйте речі валіком, замість того, щоб класти стопкою, так в одну сумку можна запакувати більше. Заповніть шкарпетками, білизною взуття - і місце економиться, і туфлі не втратять форму в дорозі.

4. Беріть з собою легкі і тонкі речі, які можна використовувати разом, замість громіздких і малопоєднуваних. Якщо вибираєте з 2 подібних речей, беріть ту, що легше і не мнеться. Масивне взуття типу кросівок і теплий жакет (куртку) надіньте на себе в літак.

5. Якщо їдете в поїздку ненадовго (тиждень і менше), постарайтеся вкластися в невелику валізку, яку можна взяти з собою в літак як ручну поклажу. Це реально!

6. Пакуйте речі в пластикові пакети. Це допоможе тримати їх в порядку. Якщо їдете в декілька різних місць, де будете розпаковувати сумку, продумайте заздалегідь, що будете надягати. Пакуйте речі в один пакет по місту перебування, щоб менше розбирати і складати назад.

7. Подорожуєте удвох? Поділіть простір в валізах на двох - якщо пропаде 1 валіза (що трапляється), у вас обох буде, що надіти.

8. Не забудьте покласти хоча б 1 зміну білизну і чисту футболку з собою в сумку в пластиковому пакеті, міні зубну щітку і пасту, роликовий дезодорант і пробник духів. Якщо раптом ваш літак посадять в іншому місці через погоду або затримається політ, або трапиться щось ще непередбачене, ви зможете використовувати душ в аеропорту і переодягнутися, відчути себе свіжіше. Також свіжість в поїздці допомагають зберегти міні-прокладки "на кожен день", які легко поміняти кілька разів в день.

9. Візьміть з собою подовжувач з декількома розетками та інтернаціональними вилками. Ви зможете зарядити всі свої гаджети одночасно.

10. Прихопіть щось поїсти, типу печива, яблук, горіхів, цукерок, індивідуально загорнутих міні-бутербродів з нешвидкопсуючою начинкою (типу джему, арахісової або шоколадної пасти) - це допоможе заощадити гроші на їжу в аеропорту, поки чекаєте посадки або якщо відкладуть літак. Тільки пам'ятайте, що в деякі країни (Австралія, Нова Зеландія та ін.) не можна привозити з собою їстівне взагалі - всі залишки потрібно буде викинути в урну по прильоту, до проходження кордону.

11. Зробіть фотокопії своїх документів (паспорта, квитків, віз, бронювання). Сфотографуйте свої документи і квитки на телефон, вміст своїх валіз. Пошліть фото на свою адресу електронної пошти, на випадок, якщо пропадуть всі речі відразу. Якщо паркуєте машину в аеропорту, сфотографуйте місце паркування, щоб не забути.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури