Про особливі місця та «родзинки» острова Балі
Завантаження

Про особливі місця та «родзинки» острова Балі

Мавпячий ліс в Убуді (Ubud Monkey Forest) - один із найпопулярніших туристичних напрямків на острові Балі в Індонезії. Його офіційна назва - Священний ліс мавп. Він є частиною індуїстського храмового комплексу, розташованого на території природного заповідника в Убуді. Головною пам'яткою тут є мешканці лісу — балійські довгохвості мавпи або, як їх ще називають, макаки-крабоїди.

Мавпячий ліс знаходиться в селі Падангтегал, що приблизно за 1,8 кілометра або 5 хвилин їзди від Королівського палацу в Убуді та Художнього ринку Убуда. Дістатися туди можна як самостійно – на скутері чи орендованій машині, так і у складі організованої автобусної екскурсії.

Створення цього особливо цікавого місця ґрунтувалося на індуїстській релігійно-етичній та соціальній концепції Tri Hita Karana, що в перекладі означає «Три шляхи досягнення духовного та фізичного благополуччя». Суть вчення полягає у налагодженні гармонійних відносин людини з оточуючими людьми, природою та божественними силами. Священний ліс мавп є прикладом такого співіснування.

Священний ліс мавп – унікальна пам'ятка історії. Сюди приїжджають понад 15 000 мандрівників на місяць, щоб помилуватися балійським тропічним лісом, який налічує 186 видів екзотичних рослин і дерев, а також поспостерігати за грайливими мавпами в їхньому природному середовищі.

На території заповідника площею 12,5 гектарів мешкають близько 1260 мавп - від новонароджених малюків до дорослих особин. Вони поділені приблизно на 10 спільнот залежно від території, яку займають у цьому лісі – групи головного храму, ашраму, центральної точки, цвинтаря та інші. Тварин годують тричі на день — переважно сумішшю бататів та бананів, а також іноді листям папайї та сезонними фруктами.

Час, проведений із приматами, гарантує Вам захоплюючий досвід. Але слід пам’ятати про базові правила поведінки з ними, як і з будь-якими іншими дикими тваринами:

  • одягайте закритий одяг та залишайте дорогі речі (ювелірні прикраси, сонцезахисні окуляри) у камері схову перед входом у парк
  • пам'ятайте, що мавп приваблюють блискучі речі
  • не варто дивитись макакам-крабоєдам прямо в очі і посміхатися - тварини можуть вважати таку поведінку провокативною

Крім спостереження за мавпами, Ви можете познайомитися із традиційною балійською архітектурою. Глибоко у лісі, знаходиться храм Далем Агунг Падангтегал, також відомий як Головний храм, якому приблизно 680 років. За деякими даними, він був заснований 1343 року.

Ще одним цікавим місцем є храм Праджапаті – це величезний індуїстський храмовий комплекс, присвячений балійському богу Творцю Праджапаті. Його архітектура вражає витонченими візерунками, високими баштами і кольоровими скульптурами. За місцевими звичаями, цвинтар поруч із храмом використовується тимчасово, в очікуванні дня масової кремації. Вона проводиться кожні 5 років.

У північно-західній частині, знаходиться святилище - Пура Беджі, воно вважається місцем проведення церемонії духовного та фізичного очищення - мелукат.

Мавпячий ліс є дендрарієм. Серед великого масиву місцевої рослинності виділяється дерево Баньян. Коріння Баньяна, що звисає над темними драконовими сходами, пропонують оригінальні та незвичайні ракурси для фото. Більшість замшілих реліквій і статуй знаходяться під густим листям, що надає їм містичного стародавнього вигляду.

Ще однією родзинкою Балі є ексклюзивна кава. Це кава Копі Лувак - один з найдорожчих сортів світу, який роблять з кавових зерен, що раніше з’їли мусанги або малі пальмові куниці. Зерна відбирають з екскрементів звірят, миють, сушать та готують каву, яка стає м’якішою на смак та бажаною серед поціновувачів.

Каву Копі Лувак подають зазвичай у вишуканих келихах або чашках, підкреслюючи її ексклюзивність. Важливо насолоджуватися цим напоєм повільно, смакуючи та оцінюючи його вишуканий аромат та неповторний смак.

У деяких місцях, де подається кава Копі Лувак, можуть пропонувати деякі доповнення для підсилення смакового досвіду. Зазвичай, це може бути чиста вода, яка допомагає очищати рот між невеликими ковтками кави.

Важливо пам'ятати, що смак цієї кави дуже ніжний і унікальний, тому додатки повинні бути обрані так, щоб не перевантажити смакові рецептори і не втратити її унікальність.

Кава Копі Лувак — це подорож у світ екстраординарних смаків, де кожен ковток стає – це суміш вишуканого аромату та неперевершеного смаку.

Окрім Балі кава Копі Лувак доступна в країнах Південно-Східної Азії, таких як В’єтнам, Філіпіни та Таїланд.

У країнах Європи також можна знайти цю каву у деяких елітних кав'ярнях та ресторанах, але вона може бути менш доступною. Радимо звертатися до висококласних закладів, що спеціалізуються на рідкісних та ексклюзивних сортах кави.

Балі – це безкінечний ексклюзив і подорож по острову дарує нові особливі та незвичайні відкриття!

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури