Правила етикету в літаку / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Правила етикету в літаку

Напевно, багато хто з вас замислювалися, як вести себе в літаку. Чи варто плескати пілотові при посадці і чи так важливо порозумітися зі своїми сусідами.

Давайте розглянемо найчастіші ситуації і спробуємо дізнатися відповідь на всі ці запитання.

Чи варто думати про те, що одягти для огляду?

Звісно ж, це не обов'язково, але тільки уявіть наскільки простішим і швидшим буде огляд, якщо ви подумаєте про свій одяг завчасно. Одяг повинен бути простим, зручним, без зайвих деталей та таким, його було легко зняти в разі потреби.

Чи обов'язково спілкуватися зі своїми сусідами?

Чіткого правила на цей рахунок немає. Якщо ви і ваш сусід розташовані до розмови, то можна ближче познайомитися і тоді хвилини в повітрі пройдуть швидше. Якщо ж ваш співрозмовник дуже сухо відповідає на кожне запитання, то скоріш за все підтримувати бесіду йому не хочеться і тоді краще залишити його в спокої. Якщо ви самі опинилися в подібній ситуації і не хочете відповідати на розпитування ваших сусідів, досить дістати книгу або навушники, щоб ваш співрозмовник відразу зрозумів, що спілкуванню не раді.

Чи необхідно запитувати, коли відкидаєш спинку крісла?

Неодмінно! Справа в тому, що ви не знаєте, чим в цей час займається людина на кріслі позаду, можливо, він поставив на столик чашку з кавою або свій обід, а несподіване відсунення крісла може привести до того, що кава розіллється, а обід перевернеться. Тому перш ніж опустити крісло, запитайте, чи можете ви це зробити у того, хто сидить позаду вас.

Чи робити зауваження гучним дітям в літаку?

Не варто робити зауваження прямо. Просто підійдіть до стюардеси або закличте її і озвучте своє прохання. Саме стюардеса відповідає за порядок в салоні літака, так що саме вона має право зробити зауваження батькам з гучними дітьми. До того ж, при зверненні до них вона не має права видавати ту людину, яка поскаржилась.

Чи можна будити сплячого сусіда?

Часто буває, що ваш сусід міцно заснув, а вам нестерпно хочеться в туалет. Більшість респондентів в опитуваннях відповідають, що не будуть турбувати сусіда, а постараються перелізти. Але цілком допустимим є розбудити сусіда один раз за політ, якщо він не тривалий.

Чи варто плескати пілотові при зльоті та посадці літака?

До сих пір невідомо звідки до нас прийшов цей звичай, але в Європі при посадці літака плескають зазвичай тільки у випадках дуже складної синоптичної ситуації. До того ж, у пілотів дуже щільно закриті двері і оплесків вони взагалі не чують, так що сенсу в цьому навіть немає.

Як ділити підлокітник?

Негласним правилом є те, що підлокітник займає сусід посередині. Так як лоукости стискають місця все більше і більше, то вважається, що пасажир, якого посадили в середину заслуговує як мінімум зайняти підлокітник, це такий додатковий бонус для тих, кому менше пощастило.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури