Чим цікавий зимовий відпочинок у Європі? - Карнавали, фестивалі, шоу
Завантаження

Таємниці найвідоміших карнавалів Європи

Світ карнавалів – дивовижна мить!

Запрошуємо до веселого та різнобарвного світу карнавалів, де кожен костюм – це витвір мистецтва, а кожен момент – це незабутня пригода! Від Венеціанських парадів, що проходять площами та каналами до вуличних фестивалів. Карнавали Європи об’єднують традиції, культуру та вишуканість, надаючи кожній події свою унікальну атмосферу.

Кожен карнавал – це враження, яке залишається в пам'яті назавжди. Отож, одягайте костюми, підготуйте свої об'єктиви для фото та готуйтеся долучитися до веселощів, які перевершують всі очікування. Подорожуйте, веселіться і діліться вашими найяскравішими моментами!

Венеція, Італія

Венеціанський карнавал

Венеціанський карнавал офіційно визнаний одним з найдавніших, вперше його провели в 1094 році. В середньовіччя під час карнавалу не діяли правила повсякденності: і заможний і бідний міг робити все, що заманеться. Достаток ховався під масками, будь-який простолюдин міг отримати увагу принцеси, а патрицій міг запросто спокусити швачку, чого в звичайному житті не дозволяли йому норми пристойності.

Карнавал починається за 10-12 днів перед початком 40-денного Великого посту. Він один із найелегантніших і найвишуканіших у світі.

Венеційський карнавал є місцем проведення найвідомішого балу-маскараду, який існував з часів Середньовіччя. Розкішні вечірки, костюми, маски, їжа, музика і видовища викликають спогади про багатих венеціанських купців минулого. Карнавал відтворює часи Венеціанської республіки, яка правила світовими торговельними шляхами й посідала елітне місце у світі.

Карнавал офіційно відкривається величезним парадом гондол уздовж Гранд-каналу. Учасники, приголомшливо прикрашені та вишукано вдягнені, у місті відбуваються кілька безкоштовних костюмованих шоу на площі Сан-Марко, відкриті екскурсії музеями та приголомшливі світлові проекційні шоу.

Головним атрибутом карнавалу є маска. Саме венеційські маски вирізняються своєю вишуканістю та художньою майстерністю. За законами Венеціанської республіки в масках заборонялося входити до церкви, вночі і під час епідемій чуми. Більшість основних подій відбуваються на площі Святого Марка. Залишайтеся поруч якщо ви хочете випробувати все, що може запропонувати карнавал. Забронюйте готель заздалегідь, оскільки це одне з найпопулярніших місць у Венеції. Туристична фірма «Пілігрим» із радістю допоможе Вам у цьому.

Рекомендуємо перед відвідуванням карнавалу ознайомитися з його програмою, щоб не пропустити найцікавіші події.

Ніцца, Франція

Карнавал квітів

Карнавал у Ніцці - одне з головних зимових свят у Європі. На цей карнавал з’їжджаються щороку понад мільйон гостей. Це один із найбільших, найстаріших і найвідоміших карнавалів у світі, який проводиться щороку. Він заснований близько 1294 року, згідно з історичними записами графа Провансу Шарля Анжуйського, який писав про "радісні дні карнавалу". У 1873 році на Карнавалі з'явилися паради, маскаради та вистави.

Головною родзинкою карнавалу в Ніцці є всесвітньо відомий парад Квітів, де художники створюють близько 20 величезних карнавальних возів прикрашені свіжими квітами і фігур із пап'є-маше для параду, який проходить на Англійській набережній, починаючи з площі Массени. Учасники вражають своїми костюмами. Це справжнє шоу кольорів та креативності! Паради проводиться вдень та вночі, відбуваються «битви квітів», феєрверки та спалення величезного короля в останню ніч. Приголомшливі поплавки, прикрашені квітами пропонують сімейні розваги та безліч заходів для малечі. Святкування закінчуються величезним феєрверком під музику над затокою Ангелів.

Ментон, Франція

Карнавал цитрусових

Фестиваль цитрусових бере свій початок наприкінці XIX століття, коли власники ментонських готелів вирішили оживити місто в зимовий сезон. Їхню пропозицію організувати карнавал було реалізовано вже наступного року. Свято користувалося великою популярністю як серед місцевих жителів, так і серед заможних туристів. У той час зимовий відпочинок на Лазурному березі був на піку популярності. Королі, принци і художники стали постійними гостями і високо оцінили нововведення. У 1882 році карнавал викликав фурор, коли на ньому з'явилася сама королева Вікторія, а над бухтою Гараван спостерігали вражаючий салют.

Фестиваль цитрусових офіційно з'явився на світ 1934 року після того, як власник одного з готелів висунув незвичайну та яскраву ідею організувати виставку квітів і цитрусових у місті Ментон, який на той час був провідним експортером лимонів на континенті, і ідея припала до смаку жителям.

Це був тріумф, наступного року цитрусові стали невід'ємною частиною параду, який тепер проходив на вулицях міста. У ході брали участь візки, обвішані апельсинами і лимонами, що надало карнавалу в Ментоні типово місцевого колориту і викликало новий потік туристів. З роками Фестиваль Лимонів став дійсно унікальною подією і у 2019 році його занесли до реєстру ЮНЕСКО.

З моменту свого створення Фестиваль цитрусових щорічно приваблює понад 200 000 відвідувачів. Тематика заходу залишається різноманітною та надихаючою: від Тінтіна до Щасливчика Люка, байок Лафонтена, казок Перро, островів світу, регіонів Франції, "20 000 льє під водою", Бродвею, світ року та опери.

140 тонн цитрусових (які наразі імпортуються з Іспанії), два тижні старанної праці і близько сотні людей - все це необхідно для створення дивовижних конструкцій. Важливо зазначити, що ментонський лимон сам по собі має статус "захищеного географічного найменування", що робить його занадто рідкісним для вирощування в достатніх кількостях для участі в парадах.

Після завершення фестивалю фрукти не викидаються, вони піддаються розбиранню, сортуванню за якістю і виставляються на продаж на ринку.

Ліон, Франція

Фестиваль вогнів

Міріади вогнів Свята Світла в Ліоні: Лазерні шоу, пишні салюти, світлові вистави, сучасний 3Д-меппінг (світлове шоу на фасадах будівель) та голографічні фігури. Ліон святкує головний фестиваль у першій декаді грудня. У ці дні місто у вогнях - різнокольорових, статичних, миготливих, іскристих і біжучих. 325 громадських будівель сяють у променях нічної ілюмінації.

Свято світла (Fête des Lumières) або фестиваль вогнів святкується французами міста Ліоні з середини XVII ст. (1643 р.), коли Європа була охоплена епідемією чуми. Побожні жителі Ліона пообіцяли Діві Марії прославляти її протягом усього існування міста, якщо вона врятує їх. І вийшло так, що чума не зачепила Ліон.

З тих пір головною традицією цього свята є те, що мешканці міста ставлять на вікна свічки, на вулицях спалахують тисячі ламп, ліхтарів і світильників. Свято триває кілька діб - до і після 8 грудня і має світський характер. Це чудовий привід привабити туристів з усього світу і ліонцям це чудово вдається тисячі гостей приїжджають, щоб приєднатися до святкування.

Канари, Іспанія

«Бразильський» карнавал Європи

Про цей карнавал Вам мабуть мало відомо, хоча безліч людей щороку з'їжджається на свято, на якому немає меж і є лише один обов'язок: розважатися. Це карнавал на Канарах, у Санта-Крус-де-Тенеріфе - найбільш "бразильський" з усіх карнавалів Іспанії. Він користується всесвітньою популярністю. Протягом 15 днів радість, свобода та фантазія панують на вулицях міста.

Однією з основних подій є вибір королеви свята, який зазвичай відбувається в середу в перший тиждень карнавалу. Кандидатки дефілюють сценою площею 1 200 кв. м. у грандіозних костюмах з неймовірними прикрасами, вага яких може перевищувати 100 кг.

Після вибору королеви відбувається кавалькада, що знаменує собою початок карнавалу. Протягом трьох наступних днів музика і бажання розважатися охоплюють усе місто під час виступів різноманітних карнавальних гуртів, пісні яких, сповнені іронії та гумору.

«Героїнею» карнавалу є і сардинка похорон якої знаменує собою завершення свята. Дух карнавалу, представлений фігурою сардинки, проїжджає всіма вулицями у возі, а потім його спалюють на вогнищі, в оточенні "скорботних" вдів, удівців і плакальниць, які супроводжують його.

Якщо Ваш відпочинок на Канарах збігається з датами карнавалу, рекомендуємо Вам приєднатися до свята, адже воно по-справжньому прикрасить Ваш відпочинок і додасть прекрасних емоцій.

Кожен карнавал – це враження, яке залишається в пам'яті назавжди. Так що одягайте костюми, підготуйте свої об'єктиви для фото та готуйтеся долучитися до веселощів, які перевершують всі очікування. Подорожуйте, веселіться і діліться вашими найяскравішими моментами!

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури