Найкращі гірськолижні курорти Польщі, Словаччини, Італії
Завантаження

Найкращі гірськолижні курорти поряд: Польща, Словаччина, Італія...

З приходом зими у лижників покращується настрій, перевіряється лижне спорядження обдзвонюються друзі, щоб зібрати «гідне товариство» і будується план поїздки… Ми впевнені, що Ви знаєте про лижі все, але хотіли б бути корисними для Вас і звернути Вашу увагу на країни, що поряд, та їх гірськолижні курорти – Польщу та Словаччину, адже це близько, зручно, комфортно і ціна-якість завжди в хорошому співвідношенні.

ПОЛЬЩА

Гірськолижний курорт Закопане

Закопане – зимова столиця Польщі, лижний сезон тут триває з середини листопада і до квітня.

Більше 60 км прекрасно підготовлених трас, розташованих на висоті від 850 до 1120 м, безліч підйомників, професійні та доброзичливі інструктори, пункти прокату інвентарю та безліч можливостей для організації власного дозвілля - все це кращий гірськолижний курорт Закопане. Не тільки гірські лижі приваблюють сюди туристів з усієї Європи і навіть світу, але і можливість зайнятися альпінізмом, покататися на мотосанях, ковзанах, крім того тут є професійний театр, проходять виставки та фестивалі.

Курорт Закопане має чотири основних зони катання - Губалувка, Каспровий Верх, Носаль і Шимошкова Поляна та десяток лижних станцій, де є безліч кафе, ресторанів і барів, які задовільнять смаки навіть найвибагливіших гурманів. Крім них є ще шість курортних комплексів - Буторови Верх, Анталувка, Костеліско, Будзовський Верх, Козинець і Калатувкі.

На території гірськолижного курорту фактично кожен будинок - це міні-готель, призначений для комфортного проживання як сімей з кількох людей, так і студентських груп, які приїхали відпочити на час зимових канікул або на вихідні. Рівень обслуговування у готелях відповідає найвищим світовим стандартам. До речі, практично кожен з них пропонує прокат спорядження та скі-паси. Купівля абонементу дає можливість користуватися підйомниками необмежену кількість разів на весь термін дії скі-пасу.

Для лижників-початківців, які не впевнені у виборі своєї екіпіровки, доступні консультації від професійних інструкторів. Вартість прокату лижного обладнання не входить у вартість скі-пасів. Гірськолижний курорт Закопане славиться тим, що крім прекрасних гірськолижних трас тут можна побалувати себе безліччю цікавих і веселих розваг та відпочинком в аквапарку та геотермальних джерелах; національний парк Закопане пропонує на додаток до гірськолижного відпочинку в Польщі здійснити денні або вечірні прогулянки пішки або верхи на коні по освітлених алеях і стежинах.

Відпочиваючі люблять Закопане за атмосферу і настрій. Саме тут, проживає місцеве населення - гуралі, зі своєю культурою, фольклором та унікальними традиціями, з якими тут знайомишся на кожному кроці!

Закопане знаходиться в 100 км від Кракова - 1,5 години їзди на машині 2 години на автобусі.

СЛОВАЧЧИНА

Гірськолижний курорт Ясна

Словаччина - це країна, в якій знаходиться величезна кількість одних з кращих у всій Європі сучасних гірськолижних курортів з відмінною інфраструктурою, гідними умовами проживання, високим рівнем якості обслуговування, неповторною природою, цілющими мінеральними джерелами. І все це за дуже прийнятними цінами! Зимою вона перетворюється в казковий світ для гірськолижників.

Найпопулярнішим і часто відвідуваним курортом Словаччини є гірськолижний курорт «Ясна», який знаходиться на висоті 950-1100 м над рівнем моря. Ясна розташовується на північних схилах Низьких Татр в Дем’янівській Долині, на території Національного заповідника. Цей курорт складається з трьох центрів катання - Заградки, Отупне і Ясна. На його території щорічно проводяться великі міжнародні та національні змагання з гірськолижного спорту, що підтверджує його високий рівень.

У гірськолижному центрі на схилах гори Хопка, висота якої становить 2024 м, підготовлені 57 км трас різної складності, широка мережа сучасних підйомників, загальна пропускна спроможність яких становить 11800 осіб на годину!), дитячі спуски, траси для бігових лиж, для катання на санях, сноубордах, мотосанках, широкий вибір розваг Aps-ski. Додайте сюди фрірайд та сноубординг і ви отримаєте відмінне місце для екстремальних вражень. Навколо Ясна розташовані багато маршрутів для піших походів та екскурсій. Також неподалік знаходиться справжнє чудо Словаччини – Парк розваг «Татраландія» (читайте у нашому блозі - Татраландія - чудо, про яке варто знати!)

Ліси та гірські вершини створюють чудову обстановку для активного відпочинку. Ідеально підходить для сімейного відпочинку.

Гірськолижний курорт Штрбське Плєсо

Курорт Штрбське Плесо розташований на березі однойменного озера, на висоті 1355 метрів над рівнем моря. Цей гірськолижний курорт працює 120 днів у році, зазвичай починається у грудні та триває до квітня. Тут розташовані різні види трас, які задовільнять побажання початківців та професійних лижників; також трампліни, п'ять сучасних підйомників, траси для бігових лиж, для катання на санях і сноубордах, лижна школа для найменших лижників, дитячий підйомник. Одна з трас обладнана освітленням, що дає можливість покататися на лижах пізнім вечором. Загальна протяжність трас гірськолижного курорту Штрбське Плесо становить приблизно 5 км, висота спусків від 1 до 2 км.

Сучасні комфортабельні готелі, тренажерні зали, сауни, басейни, більярд, каток, магазини, затишні кафе, дискотеки, казино, чудові ресторани, де подаються страви європейської та національної кухні, екскурсії по місцевих визначних пам'ятках роблять цей курорт особливо привабливим для лижників.

Штрбське Плєсо знаходиться на одному схилів Високих Татр, Словаччина. Природа та траси, вкриті снігом завжди виглядають вражаюче, що робить курорт особливо чарівним, що є ідеальним місцем зимових розваг та дозвілля для сімей, а також для тих, хто любить активний відпочинок в горах.

Сучасні підйомники, високотехнологічне обладнання для безпечного катання, прокат обладнання та школи катання для дітей та дорослих роблять Штребське Плєсо ідеальним місцем для тих, хто тільки починає свої пригоди на лижах. Курорт також пропонує можливості для сноубордингу та фрірайду.

Штребське Плєсо вражає природною красою. Екскурсії, піші прогулянки навколо озера або до високогірних хребтів - чудовий спосіб насолодитися природою.

ІТАЛІЯ

Гірськолижний курорт Сестрієре

Сестрієре, розташований в долині Сузи регіону П'ємонт, Італія, є одним із найвизначніших гірськолижних курортів. Він є центральною частиною гірськолижного комплексу Via Lattea (Молочний Шлях), який об'єднує кілька курортів із сусідньою Францією та є одним із найбільших районів у світі для занять зимовими видами спорту. Його траси розкинулись на висоті між 1372 м і 2789 м . Він пов'язує Монженевр, один із найстаріших французьких курортів, із шістьма італійськими селами: Клав'єром, Чезаною, Торінезе, Сестрієре, Прагелато, Сан-Сікаріо і Сауз д'Улькс.

Цей курорт пропонує розгалужену мережу підйомників та багато трас для катання на лижах та сноуборді. Для катання придатна вся територія Сестрієре, тут існують марковані траси будь-якої категорії складності: зелені, сині, червоні та чорні. Для професіоналів підійдуть сектори Мотта і Сізес. Для лижників середнього рівня призначені траси в районі Альпетто. Початківцям варто спробувати свої сили на пологих схилах Банкетти.

Місцева інфраструктура включає сучасні готелі, ресторани, бари та магазини, створюючи комфортні умови для відпочинку. Прокат лижного обладнання та школи катання допомагають новачкам швидко освоїти або удосконалити свої навички. Після активного дня на горі, ви можете насолодитися апре-скі в ресторанах та барах, а також відвідати місцеві нічні клуби та кафе. Також існують можливості для інших зимових розваг, таких як санчата, катання на конях тощо.

Гірськолижний курорт Валле-д’Аоста

Валле-д'Аоста розташована на північному заході Італії і межує зі Швейцарією на півночі та Францією на заході, вражає своєю природною красою та величчю Альп. Гірські вершини, долини та засніжені ліси створюють ідеальний фон для зимових розваг.

Валле-д’Аоста відомий своїми гірськолижними курортами, такими як Курмайор, Червінья та Ла Туїль. Ці курорти пропонують величезний вибір трас різного рівня складності та чудові умови для катання. Для катання на лижах і сноуборді доступні 132 км схилів і 5 км лижних бігових трас. Ви можете обрати саме ту гірськолижну зону, яка, на вашу думку, підходить вам найбільше. А вибрати є з чого: 10 зон, які охоплюють площі в тисячі кілометрів:

  1. Пассо-дель-Тонале - для початківців
  2. Корвара-ін-Бадія - для досвідчених
  3. Аланья-Вальсезія - для професіоналів
  4. Брей-Червінія - для любителів безпечного катання
  5. Кортіна-д'Ампеццо - для романтиків
  6. Соуз-д'Улькс - для любителів вечірок
  7. Шамполюк - для відпочинку з сім'єю і дітьми
  8. Лівіньо - для любителів тиші
  9. Мадезімо - для поціновувачів прекрасного
  10. Курмайор - для вікенду Також Валле-д’Аоста славиться своєю гастрономією, включаючи традиційні страви з м'яса та сиру, які варто спробувати в місцевих ресторанах.

Кожен з цих курортів не лише пропонує виняткові гірськолижні можливості, але й вражає різноманіттю апрес-скі, культурними заходами та альтернативними зимовими розвагами, роблячи відпочинок незабутнім та захоплюючим.

Якщо вас цікавлять гірськолижні курорти в інших країнах – Австрії, Франції, Швейцарії, Андорри, Іспанії, наші менеджери із задоволенням підберуть для Вас найкращі варіанти. ГІРСЬКОЛИЖНІ КУРОРТИ

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури