Як правильно перевозити домашніх тварин у літаку | Пілігрим - ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Як правильно перевозити домашніх тварин у літаку

Плануєте незабаром взяти з собою в подорож свого улюбленця? Не знаєте, яка авіакомпанія візьме його на борт і які вимоги треба виконати для цього? Забрати з собою свого улюбленця - кошеня, хвилястого папужку чи будь-кого іншого – це часто не просто бажання, а іноді необхідність. Бо вони – члени Вашої родини. Але на практиці це може бути досить складно: потрібно підготувати документи на тварину, знайти авіакомпанію, яка погодиться перевезти домашніх тварин. Ця інформація для тих, хто планує подорож літаком з домашніми тваринами.

Більшість авіакомпаній мають майже однаковий список вимог до перевезення тварини на борту. Документи для перевезення тварини в літаку Щодо документів, необхідні паспорт із щепленням та актуальні довідки від ветеринара з урахуванням правил країни вильоту, країни призначення, а також транзитних портів.

Обмеження щодо кількості тварин на рейсі Перевезення тварин у літаку платне, оплачується онлайн, або в офісах авіакомпанії, або через агентів з продажу квитків. Кількість тварин, які перевозяться одним рейсом в салоні та багажному відділенні літака, обмежена. Тому про ваші плани подорожувати з улюбленцями потрібно заявити в авіакомпанію заздалегідь. Краще це зробити перед тим, як купуєте квиток на літак – запитайте чи є вільні місця саме на ваш рейс для вашої тварини. Крайній термін, коли ви можете запросити місце для улюбленця, – за 72 години перед вильотом, але не факт, що ще знайдуться вільні місця.

Розміри контейнеру для перевезення тварини Тварина перевозиться у спеціальному контейнері. Під час польоту, посадки та висадки забороняється випускати тварину з контейнера. Контейнер для собаки або кішки повинен відповідати вимогам IATA (Міжнародна Асоціація Авіаперевізників) та бути достатньо великим, щоб тварина могла вільно стояти, повертатися та лежати у природному положенні. Перевірити вимоги до контейнерів можна на сайті IATA. Деякі авіакомпанії дозволяють розміщення кількох тварин в одному контейнері, за умови, що вони мирно співіснують і не перевищено встановлених норм за вагою та розміром контейнера. При цьому в одному контейнері перевозять тварин тільки одного типу. Спільне перевезення котів та собак в одному контейнері не дозволяється.

Тварина в кабіні чи вантажному відсіку? Також кожна авіакомпанія має власні обмеження до ваги тварини. Залежно від того, скільки важить тварина, вона полетить або в салоні літака, або у вантажному відсіку. Зазвичай авіакомпанії дозволяють брати із собою в салон вихованців, вага яких не перевищує 8 кг разом із переноскою. Виняток – собаки-поводирі для незрячих пасажирів та службові собаки: на них не поширюється вагове обмеження, їх можна провозити в салоні літака без переноски, але в наморднику та на повідку. Кількість таких собак на одному рейсі також обмежена – необхідно уточнювати в авіакомпанії та заздалегідь попереджати про переліт.

Перевезення тварин лоукостерами Перед купівлею квитків у авіакомпанії, заздалегідь поцікавтеся, чи дозволено перевезення тварин. Наприклад, авіакомпанії-лоукостери – Ryanair та WizzAir забороняють перевезення тварин на своїх рейсах, за винятком собак-поводирів.

Чи існують породи, які не приймають до перевезення в літаку? Не всі породи кішок та собак приймаються до перевезення. Наприклад, авіакомпанія Air France не провозить у вантажному відсіку мопсів, бульдогів та бостонтер’єрів. Turkish Airlines не приймає до перевезення собак, які в деяких країнах вважаються небезпечними, таких як: американський пітбультер’єр, американський стаффордширський тер’єр, пітбуль тер’єр та інші. Уточнюйте інформацію щодо породи безпосередньо у авіаперевізника. Зверніть увагу на те, що деякі авіакомпанії відмовляються перевозити тварин до таких країн, як Ірландія, Швеція, Великобританія або Мальта, де діють додаткові санітарні вимоги.

Поради щодо купівлі квитків та перевезення тварин в літаках Політ із домашніми тваринами потребує дещо більшого планування, ніж самостійна подорож. Порадьтеся зі своїм ветеринаром Спитайте в ветеринара – чи добра ідея авіаперельоту для вашої собаки. Краще поговорити зі своїм ветеринаром про здоров’я вашої тварини та обговорити будь-які занепокоєння до того, як візьмете її з собою в літак взагалі. Після того можна купляти квиток.

Обирайте прямий рейс Замовляйте безпосадковий прямий рейс, якщо це можливо. Менше зупинок і перешкод означає менше стресу для вашої тварини. Якщо можете, оберіть рейс у будній день — аеропорти, як правило, набагато менш завантажені в будні дні. Якщо ваш вихованець подорожує у вантажному відсіку, час вашого польоту також має значення. Для поїздок у вантажному відсіку найкраще літати вранці або ввечері влітку та опівдні взимку, щоб уникнути надзвичайно високих або низьких температур. Купіть контейнер для котів/собак Контейнери бувають з твердими та м’якими стінками. М’які більше підходять для ручної поклажі, їх простіше поставити під сидіння. Але їх дозволено лише для використання в салоні літака. Переноски з твердого пластику з вентиляційними отворами потрібні для подорожі вантажного відсіку, і вони допоможуть вашій собаці подорожувати безпечно.

Тварини подорожують з меншим стресом, якщо у них є можливість заздалегідь звикнути до переноски. За кілька тижнів до подорожі почніть якомога частіше користуватися переноскою, щоб подорожувати містом. Це допомагає тварині зрозуміти, що перевозка є безпечним середовищем і що їзда в неї не викликає занепокоєння.

ID – зробіть іменну табличку для тварини Напишіть ім’я собаки/кота на табличку разом із своєю домашньою адресою та номером телефону. Також вкажіть адресу та номер телефону людини, з якою можна зв’язатися в пункті призначення. Переконайтеся, що ідентифікаційні бірки вашої тварини актуальні. Бажано мати при собі актуальну фотографію вашої тварини — якщо під час подорожі виникнуть проблеми, фотографія значно полегшить співробітникам авіакомпанії чи місцевій владі здійснити пошук вашого вихованця ефективніше. Окрім того, більшість країн вимагають від власників собак мати мікрочіп. Це важливо для того, щоб якнайшвидше знайти тварину, якщо вона загубиться під час вашої подорожі.

Приходьте раніше та зареєструйтеся Приїжджайте в аеропорт трохи раніше. Більшість авіакомпаній рекомендують прибувати за дві години до рейсу, якщо ви подорожуєте з домашньою твариною. Майте на увазі, що реєстрація тварини в аеропорту займає більше часу, ніж оформлення посадкових документів людини. Приїжджайте в аеропорт не пізніше ніж за три години до вильоту.

Не давайте таблетки У більшості випадків собакам не слід давати заспокійливі або транквілізатори перед польотом. Такі ліки можуть викликати проблеми з диханням і серцево-судинною системою, оскільки собака чи кіт піддається підвищеному тиску на висоті. Якщо за рекомендацією ветеринара для подорожі необхідні транквілізатори, вкажіть назву прийнятого препарату та дозування на переносці вашої тварини.

Якщо у Вас виникають питання щодо транспортування Ваших домашніх улюбленців літаком, Ви можете звернутися до Airport Parking, де разом із рейтингом найбільших світових авіакомпаній, дружніх до домашніх тварин, Ви знайдете всю необхідну інформацію.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури