Лайфхаки: як правильно упакувати валізу / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Лайфхаки: як правильно упакувати валізу

Збір валізи перед подорожжю може здатися простим завданням. Насправді це ціла наука, яка дозволяє туристу уникнути під час поїздки втрачених речей, непередбачених грошових витрат і багатьох інших неприємностей. Сміливо дотримуйтесь наших порад щодо ефективного упакування валізи, і все у вас вийде.

1. Складіть список речей

Складіть список одягу та інших особистих речей, які вам знадобляться в поїздці. Зберіть їх в одному місці. А потім приберіть половину з них назад у шафу. Повірте, це дійсно допомагає ефективніше зібрати валізу.

2. Перевірте погоду, перш ніж збирати валізу

Дізнайтеся, яка погода вас чекає в пункті призначення під час подорожі. Ця інформація дасть вам зрозуміти, який саме одяг потрібно брати з собою. Віддавайте перевагу універсальним речам і не забудьте взяти кілька предметів одягу, які не відповідають прогнозу. Це допоможе уникнути незручностей через раптове потепління або похолодання, про які вам забудуть повідомити метеорологи. Але пам'ятайте, якщо в поїздці весь час очікується сніг і мінусова температура, ви можете залишити свої шорти дома, незалежно від того, наскільки добре вони виглядають.

3. При зборі речей використовуйте метод «зворотного відліку одягу».

Щоб покласти в валізу тільки необхідні речі, спробуйте використовувати правило «5, 4, 3, 2, 1». Воно полягає в тому, що для тижневої подорожі вам достатньо взяти з собою не більше п'яти комплектів шкарпеток і нижньої білизни, чотири предмети одягу для верхньої частини тіла (сорочки, футболки, светри), три пари брюк або джинсів, дві пари взуття і один капелюх . Список може бути скоригований відповідно до ваших потреб, тобто щось ви можете замінити на купальник, плаття або спортивний костюм.

4. Укладання речей у валізу - це справжній тетріс

Кращий спосіб укласти всі речі в одну сумку: використовувати кожен сантиметр простору. Наприклад, взуття повинне бути набите шкарпетками. Її завжди кладіть у ближню до коліс частину валізи. Це допоможе уникнути непотрібних перекидань вашого багажу в положенні стоячи. Потім кладіть легкий одяг, скручений у валик. Такий спосіб допомагає не тільки максимізувати простір, але і не пом'яти речі. Потім кладіть громіздкі предмети - толстовки і теплі речі. Ви також можете використовувати спеціальні пакувальні сумки невеликих розмірів. Спочатку речі забираєте в них, а вже потім у валізу.

5. Спробуйте фронтальний метод укладання речей

Альтернативою звичній укладанні речей є фронтальний метод. Складіть речі у валізу, щоб вони були як файли в ящику. Замість того, щоб копатися в горизонтальних шарах одягу, легше відразу побачити те, що вам потрібно.

6. Не забувайте про кишені валізи

Якщо у вашої валізи є зовнішні кишені, використовуйте їх для речей, до яких потрібен швидкий доступ. Наприклад, покладіть туди тапочки, змінну футболку або сумку з косметикою.

7. Зберігайте рідини в легкодоступних місцях

Експерти радять туалетні приналежності завжди поміщати на верх вашої валізи в прозорій сумці. Це допоможе уникнути зайвих проблем при огляді в аеропорту, а також скористатися зубною щіткою, не витягуючи з валізи всі сорочки та светри.

8. Не забудьте про додатковий захист рідин

Такі речі, як зволожуючий лосьйон, сонцезахисний крем або що-небудь ще з відкидною кришкою і стисливим корпусом, мають тенденцію від простого удару по валізі відкриватися і бруднити речі. Пластиковий пакет, в який ви можете прибрати всі тюбики, звичайно захистить від забрудненого багажу, але не врятує ваш лосьйон. Тому радимо відкрутити кришку, покласти шматочок поліетиленового пакета на отвір і знову закрутити.

9. Особливу увагу приділіть ременям

Замість того, щоб скручувати ремені в кільце, просто покладіть їх уздовж краю валізи. Вони практично не займуть місця.

10. Оберніть тендітні предмети в міцний одяг

Якщо ви берете з собою в поїздку крихкі предмети, оберніть їх в міцний одяг. Помістіть обгорнутий предмет в центр вашої сумки так, щоб інші речі з усіх боків щільно закривали його. Якщо ви перевозите, наприклад, пляшки з лікером, закріпіть їх в центрі нижньої частини валізи.

11. Захистіть світлий одяг від бруду

Ви коли-небудь упаковували у валізу легкий одяг, а потім виявляли на ньому брудні плями? Є спосіб позбутися від цієї проблеми. По-перше, переконайтеся, що ваш одяг світлих тонів вивернутий навиворіт. По-друге, найбрудніші речі в чемодані, які найчастіше бруднять одяг - це взуття. Упакуйте їх у пакети або використовуйте спеціальні бахіли. У поїздці їх можуть замінити підручні засоби, наприклад, одноразові шапочки для душа з готелю. Ними можна обернути підошву взуття.

12. Спробуйте закрити валізу, щоб вмістити ще небагато речей

Якщо у вас залишилося кілька предметів, які не влазять в чемодан, не впадайте у відчай. Спробуйте просто його закрити, застебнути блискавку і поставити на коліщатка. Потім знову відкрийте валізу і спробуйте знову покласти предмети в будь-які доступні місця (наприклад, кути, проміжки між великими предметами і т. п.). Часто після того, як ви закрили ваш багаж на блискавку, в ньому вивільняється ще трохи місця від стиснення.

13. Якщо щось не поміщається в чемодан, надіньте це

Якщо вже нічого не може допомогти вмістити всю вашу одежу у валізу перед авіаперельотом, скористайтеся ще однієї хитрістю. Дістаньте всі найважчі речі: громіздкий светр і черевики і вирушайте в них в аеропорт. Пам'ятайте, що в літаках часто холодно і ваш великий светр може стати в нагоді під час рейсу. Крім того, з светри можна зробити відмінну подушку на випадок, якщо ви спите в терміналі в очікуванні польоту.

14. Не набивайте чемодан

Ніколи не набивайте надмірно ваш чемодан. Якщо блискавки проблематично закриваються ще до того, як ви вирушили в поїздку, одна з них може зламатися в дорозі. Краще знову відкрити валізу і подивитися, без чого ви цілком можете обійтися під час подорожі.

15. Не беріть з собою занадто велику валізу

Найпростіший спосіб не брати з собою в подорож занадто багато речей - це купити валізу з твердого матеріалу не більше 55 см у висоту. Такий багаж легко може бути використаний в якості ручної поклажі, а речі всередині нього виявляться під надійним захистом міцних стінок. Головне, пам'ятайте: авіакомпанії враховують при вимірюванні висоти ручної поклажі колеса, а не тільки фактичне місце для упаковки. Багато валіз, які продаються як «салонні», занадто високі, щоб відповідати вимогам деяких авіакомпаній.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам ефективно зібрати валізу. Але, вирушаючи в подорож літаком, рекомендуємо всі цінні речі і запасний змінний одяг брати в ручну поклажу. Це необхідно на випадок, якщо ваш багаж загубиться під час перельоту.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Що таке гарячі тури? Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури