Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити

Щоб поїхати до Іспанії, спеціальних причин шукати не потрібно. Барвиста історія, всесвітньо відомі твори мистецтва, найяскравіша культура, прекрасні чарівні пляжі - хіба цього недостатньо? І саме, мабуть, головне - фантастична місцева кухня. Ось про неї-то сьогодні і поговоримо, поповнимо, скарбничку знань про іспанську гастрономію.

1. Особливості кухні.

Традиційна іспанська кухня - це проста в приготуванні їжа. При цьому кулінарія в кожному регіоні Іспанії своя. Виною всьому гори, що проходять через всю країну і які виступали до останньої половини ХХ століття в якості природнього бар'єру для спілкування і транспортування, в тому числі продуктів. Іншою причиною гастрономічного різноманітності є той факт, що Іспанія була створена шляхом об'єднання багатьох маленьких королівств, кожне з яких мало свої традиції.

Багато іспанських страв готуються сьогодні з використанням тих же методів приготування та інгредієнтів, що і двісті і триста років тому.

Неймовірний внесок в місцеву кухню внесли араби, які жили в Іспанії протягом 800 років. Інші страви виникли через європейський і навіть американський вплив і згодом були адаптовані відповідно до іспанських уподобань. Одне можна сказати напевно, їжа в Іспанії свіжа і дуже смачна.

2. З чого готують іспанці?

Двома основними інгредієнтами всієї іспанської кухні є оливкова олія і часник. Незважаючи на відмінності різних регіонів країни ці два компоненти змогли подолати всі бар'єри і отримали повсюдне поширення. Серед інших типових інгредієнтів та продуктів: риба та морепродукти, сири, ковбаси, м'ясо трьох видів (яловичина, баранина і свинина), яйця, фрукти та овочі, а також бобові. У число популярних іспанських трав і спецій, крім часнику, входять цибуля, орегано, розмарин і чебрець.

3. Що обов'язково потрібно спробувати в Іспанії?

Мабуть, найвідоміше іспанське блюдо - паелья. Це тушковане м'ясо або морепродукти з рисом. Його батьківщиною є Валенсія. На сьогодні існує величезна кількість варіацій паельї, але зазвичай виділяють два види. Перший варіант готується з м'яса кролика і курки з додаванням довгого рису, свинячої ковбаси чорізо, овочів, часнику, солодкого червоного перцю піменто і шафрану. Другий варіант готують з різних морепродуктів: креветок, молюсків, крабів і омарів. Родом з Андалусії на півдні Іспанії інше фірмове блюдо - холодний томатний суп гаспачо. Всі його інгредієнти раніше вручну розтиралися з використанням спеціальної миски, так званої дорнільо. Сьогодні сучасні іспанські кухарі використовують замість цього блендер. Крім червоних стиглих помідорів в гаспачо входять оливкова олія, часник, хліб, перець і огірок. Перед вживанням страву охолоджують.

Хамон є ще одним відомим іспанським продуктом. Це сировялений свинячий окіст. Щоб приготувати делікатес, свинячу ногу спочатку солять, а потім підвішують для сушіння в спеціальних погребах на 9-12 місяців. Найпоширенішим вважається хамон Серрано. Його готують з певного виду свиней, вирощуваних з дотриманням особливої дієти. Традиційно хамон подають тонкими скибочками з невеликою кількістю хліба перед початком вечері. Не забудьте під час поїздки в Іспанію спробувати тортилью - скромний іспанський омлет. Щоб приготувати цю страву, місцеві кухарі повільно обсмажують на оливковій олії картоплю і цибулю, потім змішують їх зі збитими яйцями. У цю суміш також додаються чоризо, шинка, шпинат і кабачки.

На особливу увагу заслуговує традиційна іспанська закуска, відома як тапас. Вона може бути абсолютно різного виду: від канапе до нарізаних скибочок на тарілці, а також холодною та гарячою. Тапас може включати в себе будь-які продукти: філе тунця, коктейльні оливки, чіпси, ковбасу чорізо, шматочок тортильї, приготовані на повільному вогні яловичі щоки і багато іншого. Тапас щодня подають в барах і кафе по всій Іспанії, і в кожному місці своя інтерпретація цієї страви і різні ціни. Це, звичайно ж, не всі страви іспанської кухні. Можна нескінченно розповідати про пататас бравас (картопля з гострим соусом), гамбас аль-Аджілло (креветки в часнику), фабада (тушкована квасоля), флан (найвідоміший десерт із заварним кремом), пісто (іспанська версія рататуя), кочінілло (смажене порося ), чуррос (закуска з смаженого тіста) і багато іншого.

4. В який ресторан піти?

Виділити кілька ресторанів з сотні тисяч закладів по всій Іспанії - завдання досить складне. Але все-таки згадаємо деякі з них. Ті, які дійсно заслуговують на увагу і при цьому не вдарять сильно по гаманцю середньостатистичного туриста. Одна з гастрономічних перлин Мадрида - тапас-бар La Manduca. Заклад не тільки може похвалитися традиційною закускою, а й одним з кращих в місті пататас бравас. Спробуйте шинку або один з гігантських багетів зі свіжого хліба з лососем, брі або карамелізовану цибулю. Відкрита тераса без надмірностей, але це найкраще місце в ресторані під час літньої спеки. Співвідношення ціни та якості тут просто неймовірне.

У Мадриді не проходьте повз ресторан Lateral . Таких закладів кілька в місті, і на це є вагомі причини. Їх різноманітність тостів і тапас відрізняється демократичними цінами і приголомшливим смаком. Незважаючи на те, що в Lateral не бронюють столики, обслуговування швидке, тому просто зайдіть і випийте який-небудь напій у барі, поки очікуєте вільний столик. Повірте, козячий сир з червоним перцем і філе з карамелізованою цибулею на скибочках злегка підсмаженого багета вартують очікування. Ще одна модне і доступне місце для вечері в Мадриді - ресторан Dray Martina , в якому пропонують іспанську кухню в стилі ф'южн для гурманів за розумною ціною. Пляшка вина і обід з трьох страв обійдуться вам в суму 25 євро на людину, а шикарна обстановка зі старовинними дерев'яними столами і модним декором відмінно підійде для вечері з коханою чи коханим, ну і, зрозуміло, для вечора в компанії друзів. Обов'язково замовте баклажани з медом і хумусом або спеціальні кесадільї з сиром махореро і спеціальним соусом мохо Верде.

У Барселоні рекомендуємо відвідати автентичний іспанська бар Can Paixano в районі Барселонета. З 1969 року цей заклад спеціалізується на закусках і ігристому вині Кава. Місць в барі не багато, а говірких відвідувачів завжди предостатньо. Так що будьте готові до справжньої іспанської атмосфери! Тут можна купити гарячі бутерброди і гамбургери за 3 євро, а цілий ряд місцевих м'ясних продуктів, сирів і тапас - за 3-4 євро. За келих чудового домашнього вина ви заплатите всього 1,10 євро. Барселонський заклад 100 Montaditos вважається одним з найпопулярніших іспанських фастфудів. Це мережа ресторанів, в яких подають понад 100 сортів міні-сендвічів (montaditos), дешеве пиво і солодкий вишуканий коктейль тинто де Віра. За кожен бутерброд і алкогольний напій ви заплатите від 1 до 1,5 євро. La Surena - ще один популярний ресторан в Барселоні, що спеціалізується на іспанських тапас і стравах з морепродуктів за розумними цінами. Тут можна спробувати креветки, восьминога, паелью, м'ясні страви та інші гарячі закуски. Відмінне місце для великих компаній.

Опинившись в Валенсії, загляньте в ресторан L'Estimat .Він пропонує широкий вибір страв, включаючи фірмову паелью. З тераси ресторану відкривається чудовий вид на відкрите море. У неділю тут збирається велика кількість місцевих жителів. Обов'язково бронюйте столик заздалегідь!

Незалежно від того, приїжджаєте ви в Барселону, Мадрид або місто на узбережжі, іспанська кухня в будь-якому місці сповна порадує своїм смаком і стане відмінним приводом для чергової поїздки в цю країну. І як кажуть іспанці, коли хочуть побажати всім приємного апетиту, «Буена провечо!».

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Що таке гарячі тури? Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури