3 дні в Лісабоні: що подивитись, скуштувати та взяти з собою?
Завантаження

Лісабон за 72 години: що побачити, відчути, скуштувати та взяти з собою!

Ласкаво просимо до Лісабону — міста, де кожна нота, кожен новий смак і кожна фотографія — це елемент великої симфонії життя.

Давайте розглянемо, чому Лісабон стоїть в списку обов'язкових пунктів для подорожі.

Живописна столиця Португалії, розташована на березі Атлантичного океану, приваблює гостей своєю історією, архітектурою та гостинністю. Всього за 72 години Ви зможете зануритися в багате розмаїття португальської культури, насолодитися вишуканою кухнею та помилуватися знаковими пам'ятками міста. Його вулички, обгорнуті ароматами кави та звуками фадо, поведуть нас в подорож крізь час.

Мистецтво вулиць, графіті на стінах та оригінальні магазини роблять кожну вулицю унікальною. Модні кафе та галереї мистецтв створюють атмосферу, де традиції співіснують із сучасністю. Одне з найчарівніших місць – Старе місто, з його вузькими вуличками та колоритними фасадами будинків.

Що подивитися в Лісабоні?

Почніть зі Старого Міста (район Alfama) - це чарівний лабіринт вуличок, де кожен камінь дихає історією. Кам'яні вулички Алфами, прикрашені красивими мозаїками та квітучими гілками бугенвілій, приведуть Вас до ліфту Санта-Жушта. Унікальна споруда (1902 рік) та візитна картка Старого міста, за допомогою якої Ви відкриєте найкрасивіші куточки португальської столиці.

Святинею міста вважається монастир Жероніму, адже його готична архітектура приховує в собі безліч історій та таємниць.

Прогуляйтеся по площі Праса-ду-Комерсіу та переправтесь через річку Тежу, щоб продовжити прогулянку кварталом Байша та гламурним Шіяду. Не пропустіть Беленську башту, що стоїть на березі океану, споруджену 1520 року та є об'єктом Світової спадщини ЮНЕСКО.

Завітайте до творчого та культурного центру LX Factory - це колишній промисловий комплекс, який був перетворений на яскравий простір з модними магазинами, художніми галереями та унікальними ресторанами. Насолоджуйтесь неспішним днем, досліджуючи цей модний район.

Відчути …

Приєднайтеся до місцевих жителів під час традиційних фестивалів та фієст, де Ви зможете відчути справжню атмосферу португальського життя.

Вирушайте у тур місцевими ринками, щоб відчути португальський колорит, спробувати традиційні страви та купити вироби ручної роботи. Любите антикваріат? Відвідайте ринок "Feira da Ladra", тут Ви зможете знайти щось унікальне.

Прокатайтеся на трамваї 28, який пройде через найцікавіші квартали і приховані місця Лісабона.

Коли сонце почне сідати, вирушайте до пристані Кайш-даш-Колунаш (Сais das Сolunas), мальовничого місця на набережній. Помилуйтеся захоплюючими краєвидами заходу сонця.

Не забудьте про фаду! Це жанр португальської музики, що виник у Лісабоні в середині XIX століття і став невід'ємною частиною культурної традиції країни (до речі, основним інструментом у фаду є гітара).

Нічний Лісабон — це окрема казка. Вирушайте у квартал Байша, де фада грає на вулицях, а кафе пропонують традиційний "ginjinha" (жінжінья - вишневий лікер з додаванням виноградного бренді, кориці та цукру). Найвідоміший клуб фаду у Лісабоні - це Clube de Fado. Нічна прогулянка на замок чи площу Праса-ду-Комерсіу подарують вам приємні враження.

Скуштувати …

Спеціалітет №1 – це Бакаляу а Браш – португальська страва виготовлена з клаптиків засоленої тріски (Бакаляу), цибулі та тонко нарізаної смаженої картоплі (за розміром із сірника), і все приготовлено з яйцями.

Любите солодощі? Побалуйте свої смакові рецептори, відвідавши легендарну пекарню Pastéis de Belém або Pastel de nata, відому своїми заварними тістечками - або Queijadas (сирні солодощі – Кейжада).

Пізніше вирушайте до ринку Time Out Market, кулінарного раю, де Ви зможете скуштувати різноманітні вишукані страви, приготовані одними з найкращих шеф-кухарів міста.

Поєднайте це з чудовим португальським вином — і ваш смаковий досвід буде неповторним.

Взяти з собою …

  1. Pastel de nata: традиційний десерт, що став символом португальської кухні. Купіть його в оригінальній кондитерській "Pasteis de Belém".
  2. Queijadas : популярні сирні кульки, які можна придбати на місцевих ринках або у кондитерських.
  3. Ginjinha або Portwein : типовий португальський алкоголь, що може бути чудовим сувеніром або подарунком.
  4. Кераміка з квартала Alfama: характерні керамічні вироби ручної роботи, які відображають традиційний стиль місцевого мистецтва.
  5. Коркові вироби: Португалія виробляє багато корку, тому вироби із корку (гаманці, сумки, головні убори) – це стильний сувенір.

Лісабон — місто, яке обіцяє подарувати справжні емоції, а не просто подорож. Відчуйте ритм фади, насолоджуйтеся традиційною кухнею і залишайтеся зачарованими ароматами кави та моря. Лісабон пропонує безліч маршрутів, які дозволять Вам докладно дослідити кожен його куточок.

Коли Ваша 72-годинна пригода в Лісабоні підійде до кінця, поміркуйте над тим, щоб почати планувати наступну подорож до Португалії, де на Вас чекатимуть не менш цікаві та колоритні міста та місця – Порто, Сінтра, Фару, Обідуш, Кашкайш, мис Рока… Португалія чекає на вас з відкритими обіймами!

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури