Чим зайнятися в Стамбулі? / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Чим зайнятися в Стамбулі?

Стамбул - місто, яке закохує в себе з першого погляду в будь-яку пору року. Але весна найбільше підходить для зустрічі з красенем Константинополем. Чудова природа Туреччини з початку березня розквітає, спеки ще немає, і прогулянки містом приносять справжню насолоду. Цікавих місць в Стамбулі стільки, що не перелічити, але є ті, особливі, відвідати які потрібно обов'язково.

Голуба мечеть

Одна з найкрасивіших мечетей світу розташована в районі Султанахмет. Будівництво культової споруди почалося в 1607 році. Цей час був нелегким для Туреччини, і султан, прагнучи зміцнити свій авторитет, наказав звести неповторну по розкоші мечеть. Мета була досягнута, але в процесі будівництва виник конфлікт. Честолюбний Ахмед I розпорядився прикрасити святиню шістьма мінаретами, як у священній для мусульман Мецці. Це викликало обурення імамів, які вбачали в такому вчинку демонстрацію непокори і гордині. Щоб запобігти скандалу, султану довелося виділити кошти на будівництво сьомого мінарету в Мецці. Зараз Голуба мечеть - один із символів міста. І зовні, і всередині будівля виглядає дуже велично, а за кількістю декоративних кахлів мечеть поступається тільки палацу Топкапи/

Палац Топкапи - серце Османської імперії

Головний палац османів - приголомшливе по енергетиці місце. За стінами грандіозної будівлі протягом століть приймалися важливі історичні рішення, плелися інтриги і змови, відбувалися державні перевороти. А ще Топкапи пам'ятає чимало історій кохання могутніх падишахів та їх прекрасних наложниць.

Рибак на пристані Еміньоню

На залитій сонцем пристані завжди весело, жваво і цікаво. Місцеві зазивали запрошують на круїзи по Босфору, прилавки торговців притягують ароматами свіжоприготованої їжі. Тут потрібно просто дихати морським повітрям, милуватися чудовими краєвидами на Галатську вежу і затоку Золотий Ріг, спостерігати за тим, як від причалу відпливають величезні кораблі. Любителям рибної ловлі варто почати подорож з південної сторони. Це місце облюбували рибалки, які дуже привітні з гостями і навіть дозволяють порибалити. Чимало задоволення принесе і гастрономічна складова прогулянки. Крім кукурудзи, смажених каштанів і сендвічів з макреллю «балик екмек», варто спробувати мідії, фаршировані рисом. Торговець неквапливо поливає їх лимонним соком і задоволено посміхається, бачачи щасливі обличчя туристів.

Гранд-базар

Гранд базар - дуже атмосферний район. Один з найбільших критих ринків планети зустрічає покупців вже більше 500 років. На базарі, що займає територію 45 000 кв. м., працюють тисячі торгових лавок, майстерень і ательє, а також готелі, ресторани, кафе, мечеті. Звичайно, зараз Капали Чарши - швидше пам'ятка, ніж місце для покупок. Ціни на більшість товарів завищені, хоча лякатися цього не варто. Привітна посмішка і азартний торг творять чудеса: вартість мідного світильника або шкіряної куртки може впасти в кілька разів.

Прогулянка на кораблику по Босфору

Поїздка в Стамбул буде неповною без круїзу по легендарному Босфору. За півтори години і 25-30 лір можна побачити всю красу мегаполісу: палаци, вежі, мечеті, круїзні лайнери на водній гладі. Особливо гарні такі прогулянки ввечері, коли все місто красиво підсвічене. Оскільки на морі буває вітряно, з собою потрібно взяти теплі речі. На борту є бар з напоями і закусками, продаються сувеніри.

Міні-подорож по міських кондитерським. Турецькі солодощі

Жителі Стамбулу добре знаються в солодощах, і конкурентів місцевим кондитерським знайти важко. Деякі з них працюють вже кілька століть і готують ласощі за старовинними рецептами. У таких закладах можна спробувати традиційний щербет, мастикову каву, десятки видів пахлави і фруктового рахат-лукуму, шоколадні цукерки ручної роботи. І зовсім неможливо втриматися від покупки красиво упакованої коробочки делікатесів для близьких.

Справжні господарі Стамбула - кішки

Представники сімейства котячих - справжні господарі Стамбула. Місцеві жителі люблять кішок, і в цьому місті цим милим тваринам дозволено майже все. Звичайно, є коти, які живуть в підворіттях, але більшість має постійну прописку. У невеликих магазинах, вуличних кафе і сувенірних лавках це щось на зразок талісмана. Фотографувати звіряток приємно і цікаво, адже у них є якась особлива харизма. Чимало в мегаполісі і іншої звірини. Наприклад, якщо хочете дізнатися майбутнє - вирушайте на набережну Кадикей. Тут робить передбачення ручний кролик. Кажуть, його прогнози майже завжди збуваються. Стамбул - справжнє місто контрастів, суперечливе, загадкове і неповторне. І дуже гармонійно поєднується з весною, зустрічати яку, мабуть, краще за все саме тут.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури