За що штрафують туристів на пляжах / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

За що штрафують туристів на пляжах

За що штрафують на різних пляжах світу: 13 незвичайних заборон

Не курити, не гуляти з собаками, не смітити - мабуть, це найпопулярніші пляжні заборони. Однак є пляжі, де законодавчо заборонені навіть речі, без яких важко уявити відпочинок на березі моря. Наприклад, зведення піщаних замків або носіння сланців. Причому зустрічаються подібні заборони аж ніяк не на забутих богом островах, а на цілком популярних пляжах в цивілізованих країнах. Можливо, ви навіть там бували. І напевно навіть що-небудь порушували. Щоб випадково не нарватися на штраф або депортацію - пропонуємо ознайомитися з самими «жорсткими» заборонами на пляжах.

Фотографувати когось, крім себе.

Що спільного між пляжами Південної Кореї та Австралії? На них не можна фотографувати інших людей. Селфі робити можна, але за умови, що в кадр більше ніхто не потрапить. Особливо ретельно охороняються права жінок, які загоряють топлес. За їх фото загрожує покарання за кримінальною статтею. В Австралії за порушення закону світить депортація.

Фотографувати взагалі

На чудовому острові Пхукет в Таїланді є популярний пляж Май Кхао. Туристів сюди приваблює не тільки тепле море і м'який пісок, а й унікальне видовище. Зовсім поруч знаходиться злітно-посадкова смуга місцевого аеропорту. Літаки пролітають так низько, що, здається, їх можна помацати рукою. Кожному відвідувачеві пляжу хочеться зробити ефектне селфі, але фотографувати на Май Кхао не можна. Раніше за це накладався штраф, а з весни 2019 року - смертна кара. Спалахи відволікають пілотів, особливо у вечірні та нічні години. Пілоти скаржаться, що вони їх буквально засліплюють, а це може призвести до аварійної ситуації.

Торгувати і купувати.

Те, про що в азіатських і арабських країнах ви могли тільки мріяти, реалізувалося в Італії. Пляж - не місце для торгівлі. Якщо вирішите щось купити на березі, в тому числі парасольку, сонячні окуляри, дитячий водний пістолет, мильні бульбашки, воду, морозиво, будьте готові заплатити 7 тисяч євро штрафу. До речі, цей закон стосується не тільки товарів, але і платних послуг.

Робити малюнки і написи на піску.

За романтичні знаки - серце, ініціали на піску, як, втім, і за будь-які інші малюнки в японському містечку Тотторі можна отримати серйозний штраф. Пляжі тут головна визначна пам'ятка - піщані дюни на них з'явилися понад 100 тисяч років тому. Ось влада і захищає древній пісок настільки, що малювати на ньому, а тим більше будувати замки, траншеї або навіть пасочки строго заборонено.

Будувати замки з піску.

Все складно з піщаними замками і на Майорці, а також на Боракаї (Філіппіни). Будувати їх не можна, оскільки це порушує природну красу пляжів. На Майорці дитяча забава вам може обійтися в 100 євро - такий розмір штрафу за зведення замку з піску. На Боракаї все набагато серйозніше: за піщані споруди садять до в'язниці.

Збирати каміння.

У графстві Корнуол в Англії камені служать природними хвилерізами, тому тут заборонено збирати гальку. Необізнаний турист якось забрав кілька камінців з пляжу. Спецслужби його вистежили, і довелося невдалому колекціонерові пляжних камінчиків проїхати кілька сотень миль назад в Корнуол, щоб повернути гальку на законне місце. У порівнянні зі штрафом - до 1 283 долари - це виглядає цілком розумно. Однак британці навіть в своїх дивних, на перший погляд, законах спираються лише на факти. Галька захищає берег від ерозії і хвиль. Якщо камені прибрати, пляж перестане існувати - його дуже скоро розмиє хвилями.

Демонструвати татуювання.

Навіть безневинний напис на плечі або метелик на ключиці - вагома причина не відвідувати пляжі Японії. Тут заборонено виходити на пляж з малюнками на тілі. В країні взагалі непросте ставлення до татуювань. З XVII століття ними таврували злочинців, а бандити і якудза використовували тату, щоб продемонструвати свою лояльність до мафії. Як підсумок - в 1800 році боді-арт оголошено поза законом. Згідно з однією із версій, японці побоювалися, що зовнішній світ визнає їх варварами. Заборону скасували ще в 1948 році, але на пляж з тату цілком можуть не пустити і зараз.

Забирати черепашок з пляжу.

Залишаючи Сардинію, вам не вдасться захопити з собою частинку острова у вигляді пляжного піску або черепашок - це заборонено законом. Дотримуються його строго, так як місцева влада всерйоз стурбована прагненням туристів захопити Сардинію з собою в багажі. У 2015 році за літній сезон у порушників в аеропорту було вилучено понад 5 тонн піску. Знаходити його допомагають спеціальні сканери, тому приховати незаконні пляжні сувеніри навряд чи вдасться.

Розстеляти рушник на піску.

І знову Сардинія, і знову пісок. На пляжі Ла Пелозі пішли ще далі. Тут не можна стелити рушник безпосередньо на пісок. Тільки якщо під ним лежить спеціальний килимок, до якого пісок не пристає. Влада вирішила, що відпочивальники забирають з собою на рушниках занадто багато піску, що завдає велику шкоду цьому прекрасному пляжу.

Шанобливе і пристойне поводження на пляжі.

Мертл-Біч в Південній Кароліні - зона високої культури. Вживати ненормативну лексику тут категорично заборонено, навіть якщо на вас випадково впаде пляжна парасолька або хтось поцупить одяг. Місцева влада закликає звертатися до оточуючих з повагою і пристойно. Заклик діє не на всіх, відпочиваючі продовжують принагідно використовувати ненормативну лексику. Це, можливо, не радує місцевий департамент культури, зате дуже радує бухгалтерію: за 2018 рік саме такі штрафи поповнили бюджет міста понад 22 000 доларів. Охоронці порядку виписали 289 штрафів, «середній чек» - 77 доларів.

Засмагати топлес тим, хто “не в формі”. У багатьох країнах не можна засмагати без купальника, навіть у відомому своїми вільними манерами Таїланді. Але ось вибірковість в такому законі - рідкість. Італійці - знамениті шанувальники всього прекрасного, і в містечку Тропея пішли саме таким шляхом: тут топлес засмагати можна, але тільки красивим жінкам. Канони краси в законі досить розмиті, ясно одне - цим видатним правом можуть користуватися молоді жінки, чий бюст гідний найвищих похвал. А от чоловікам тут оголятися категорично не можна, навіть якщо вони можуть посперечатися за красою з Аполлоном.

Погано пахнути. В людині все повинно бути прекрасно, не тільки бюст, але і запах - вважають французи. Тому в курортному містечку Ля Гран-Мотт заборонили перебувати на пляжі людям, від яких погано пахне. У порушників два варіанти дій: залишити пляж або заплатити штраф і отримати в подарунок від мера свіжу футболку.

Носити сланці. Жителі Капрі не дуже полюбляють галасливих туристів, але ще більше вони не люблять стандартне взуття для пляжу - шльопанці. Місцевим жителям здається, що вони дуже голосно шльопають, порушуючи спокій на їх острові. Тому на Капрі видали закон, який забороняє носити відкрите пляжне взуття.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури