Збираєтесь в Єгипет? Декілька порад від бувалих / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Збираєтесь в Єгипет?

Кожен турист хоче провести незабутню відпустку і не затьмарити її неприємностями. В Єгипті мандрівників може чекати багато прикрих сюрпризів, і ми спробуємо допомогти захиститися від розчарувань. Читайте нижче список того, що не варто робити туристові в Єгипті.

Не пийте водопровідну воду.

У кожній країні свої стандарти якості водопровідної води. Наприклад, в Україні в Києві вони дуже високі, і пити водопровідну воду безпечно для здоров'я. Але в багатьох країнах не вважають за необхідне підтримувати високу якість води. У цьому є своя логіка, адже тільки мізерна частина води з-під крана використовується для пиття. Така висока її якість - це розкіш, яку не кожна країна може собі дозволити. В Єгипті водопровідна вода непридатна для пиття. У центральних регіонах країни використовується вода поганого очищення, а в приморських районах воду опріснюють. Багато туристів на курортах Хургади і Шарм-ель-Шейху помічали, що водопровідна вода трохи солона на смак. Також не рекомендуємо промивати цією водою очі або рани, не використовуйте її при інтимній гігієні, не чистьте нею зуби і не полочіть рот. Навіть кип'ятити для чаю і кави краще бутильовану воду. Вживання єгипетської водопровідної води загрожує розладами шлунку, отруєннями і серйозними захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Бійтеся сонця - користуйтеся кремами і не перебуваєте під сонцем довго.

Звернемося до географії. Місто Хургада знаходиться на 27-паралелі північної широти, а нахил осі планети Земля становить 23,5 градусів. Відповідно, в Єгипті в літні місяці ви знаходитеся в одній з найближчих до Сонця точок на нашій планеті. До слова, в Єгипті знаходиться найпосушливіше місто на нашій планеті - Асуан. Воно розташоване на 24-й паралелі. Якщо ви опинитеся в Асуані в день літнього сонцестояння 21 червня, то опинитеся найближчою до Сонця людиною на Землі. В Єгипті варто серйозно побоюватися сонячних опіків. Ця проблема дуже актуальна в літні місяці, восени і навесні загрозу можна назвати "середньою", а взимку взагалі не варто про це серйозно замислюватися. Пік активності сонця спостерігається з 12-00 до 15-00. З травня по вересень в цей час краще взагалі не з'являтися на вулиці, особливо це стосується перших днів відпочинку. Активно користуйтеся кремами від сонця, щоб не отримати сонячні опіки. Намагайтеся знаходитися в тіні. Якщо ви потрапили під прямі сонячні промені, то намагайтеся активніше рухатися, щоб одна ділянка шкіри не перебував під променями постійно. Особливо пильну увагу зверніть на дітей. Дитяча шкіра ніжніша, ніж у дорослих, і "обгорає" швидше. Для дитячої шкіри рекомендується використовувати креми з захисним фактором не нижче 50.
Не забувайте брати запас води на екскурсії Це дуже поширена проблема у туристів. Відпочиваючи по системі "all inclusive", туристи звикли, що напої доступні завжди. Виїжджаючи на екскурсії, виявляється, що всі напої платні. До того ж, автобус зупиняється біля магазинів рідко. Не забувайте брати з собою на екскурсії великий запас води. Ми рекомендуємо брати саме звичайну бутильовану воду, а не газовані напої або соки. Навіть якщо в ході екскурсії передбачено обід, напої в більшості випадків платні, про це не варто забувати. Також не забудьте на екскурсію надіти головний убір, помазатись сонцезахисним кремом і одягти легкий одяг і зручне взуття.

Не беріть в поїздку ноутбуки.

Якщо ви не можете уявити своє життя без персональної електронної техніки, то беріть з собою планшетний комп'ютер, смартфон або електронну книгу. Але брати ноутбук ми настійно не рекомендуємо. Ноутбук володіє величезними недоліками в подорожі в порівнянні з планшетним ПК. По-перше, ноутбук громіздкий, і його найчастіше неможливо заховати в сейф. Доведеться залишати його в номері поза сейфом, а крадіжки в Єгипті - дуже актуальна проблема. По-друге, внутрішні частини ноутбуків нагріваються куди сильніше, а в Єгипті жарко. Чекайте перегріву. По-третє, багато туристів люблять почитати книгу з екрану, пограти або провести час в інтернеті, коли засмагають. Вони беруть з собою комп'ютер. Якщо на планшетний комп'ютер потраплять бризки води, то нічого страшного не станеться, планшети непогано захищені від води. Ноутбук при цьому може зламатися. По-четверте, в літаку в обмеженому просторі використання ноутбука утруднено. До того ж його вам можуть просто зламати, якщо ви поставите його на столик перед собою, а ваш сусід спереду вирішить відкинути назад крісло. По-п'яте, часто зарядні пристрої ноутбуків мають розетку німецького формату Schuko, а розетки в Єгипті мають формат Euro, вилка може не застромитися в розетку. У будь-якому випадку, ноутбук в поїздці в Єгипті вкрай незручний, краще залишити його дома.

Не поспішайте в автобус з літака, він без вас не поїде.

Це поширена помилка туристів-пакетників. Коли переліт до Єгипту вже позаду, після виходу з літака вони судорожно біжать - швидше отримати єгипетську візу, швидше заповнити міграційну картку, швидше сісти в автобус. Тільки мало хто з туристів може відповісти на питання: а куди поспішати? Автобус чекатиме останнього туриста з групи, а ви будете в ньому сидіти і чекати. А тим часом, ви можете встигнути зробити кілька важливих справ в будівлі аеропорту. По-перше, алкоголь іноземного виробництва в Єгипті можна купити тільки в Duty-Free, тільки протягом 48 годин після прильоту. Якщо не купите зараз, будете брати таксі до аеропорту або "насолоджуватися" місцевими єгипетськими алкогольними напоями. Друге. Якщо вам в поїздці потрібен інтернет, то простіше і дешевше всього купити SIM-карту в будівлі аеропорту. По-третє, якщо ви хочете поміняти валюту і купити єгипетські фунти, то це можна зробити прямо тут.

Не будьте безтурботні на вулицях міста.

У Єгипті дуже погано дотримуються правил дорожнього руху. Навіть є сумніви, чи існують вони там взагалі. Водії не звертають уваги на пішоходів. Навіть перехід дороги на зелене світло не гарантує безпеки. У курортних зонах ця проблема не така актуальна, так як машин мало, але в великих містах потрібно "дивитися в обидва". Будьте уважні! Не чіпайте руками рибок та інших морських тварин в Червоному морі У Червоному морі водиться близько 1200 видів риб, включаючи 44 види акул, близько 1000 видів безхребетних тварин і близько 200 видів коралів. В такому розмаїтті зустрічається безліч отруйних примірників. Ми наполегливо не рекомендуємо чіпати будь-яких рибок руками. Кількість видів тут настільки велика, що тільки фахівці-біологи можуть насилу їх відрізнити. Чи чули ви про знамениту отруйну рибу-фугу, яку в Японії готують тільки спеціально навчені кухарі. Одна помилка кухаря, і клієнт ресторану вмирає від отрути цієї риби. У Червоному морі водиться її близький родич - "масковий іглобрюх" або "Arothron diadematus". Ця рибка не видається небезпечною, але варто доторкнутися до неї голими руками, і можна не пережити цієї зустрічі. Рибки в Червоному морі дійсно красиві. Навіщо їх чіпати? Дивіться на відстані. Не варто забувати, що подібні зустрічі з морськими мешканцями не підпадають під дію туристичної медичної страховки. До речі про страховки...

Не лінуйтеся, почитайте умови страховки.

Це остання порада. Не будьте ледачими, відкрийте свій страховий поліс і почитайте умови страхування. Так ви будете знати, які випадки є страховими, а які ні. Сподіваємося, неприємності в Єгипті обійдуть вас стороною.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Що таке гарячі тури? Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури