Найкращі пляжі та бухти для літнього відпочинку в Албанії
Завантаження

Диво Балкан - Албанія. Найкращі пляжі та бухти

Албанія - це справжній рай для літнього відпочинку. Чисті пляжі з м'яким піском, тепле море, прекрасна природа і розмаїття культурних та історичних пам'яток роблять цю країну привабливим напрямком для відпочинку.

Албанія, з її непересічними краєвидами та гостинними мешканцями, готова Вас вразити та зачарувати.

Відпочинок в Албанії може задовольнити Всіх, як тих, хто хоче релаксації на пляжі, так і тих, хто обере відпочинок в горах та водні види спорту. Незабутні враження і багато позитивних емоцій гарантовано!

Албанія має доступ до двох морських узбережь: Іонічного та Адріатичного моря на заході.

Іонічне узбережжя Албанії відоме своїми просторими піщаними пляжами, теплою та спокійною водою. Тут можна знайти багато курортних містечок (популярні Дуррес та Вльора) з великою кількістю ресторанів, кафе та розважальних закладів.

Адріатичне узбережжя, з іншого боку, відрізняється своєю більшою різноманітністю пейзажів, включаючи затишні бухти, скелі та кришталево чисті води. Це місце ідеально підходить для любителів дайвінгу та дослідження морського дна. Адріатичне узбережжя Албанії також пропонує чудові пляжі та затишні курорти, такі як Саранда і Ксаміль.

Унікальність кожного узбережжя полягає в його власній атмосфері, природні красі та різноманітності розваг і видів активного відпочинку, які вони пропонують.

Більшість курортів мають розвинену інфраструктуру з шезлонгами, парасольками, пунктами оренди водного спорядження та різноманітними ресторанами та кафе на узбережжі.

Пляжі обладнані спеціальними зонами для відпочинку та розваг для дітей. В деяких місцях є можливість оренди водних скутерів, каяків або катамаранів.

В Албанії є кілька чудових бухт з відомими пляжами.

Ось кілька найвідоміших:

Бухта Г'яме (північно-західна Албанія)

Відома бірюзою водою та чистими пляжами в оточенні гірських лісів. Тут одні з найкрасивіших пляжів у країні.

Бухта Дуррес

Розташована поруч зі старовинним містом Дуррес, ця бухта пропонує широкі піщані пляжі та різноманітні розваги, від водних видів спорту до кафе та ресторанів.

Бухта Ксамиль

Знаходиться на південному узбережжі Албанії. Відома своїми лазурними водами і пляжами з білим піском. Ксамиль вважається одним з наймальовничих пляжів в Албанії і часто порівнюється з карибськими пляжами.

Ці бухти пропонують чудові умови для відпочинку.

Доповнить враження про країну чудова албанська кухня. Вона вражає своєю простотою та смаковим різноманіттям. В албанській кухні часто використовуються м'ясо ягняти, свинини, теляти та птиці, які готуються на грилі або тушкуються з різноманітними приправами та соусами – дууууже смачно! Оскільки Албанія - морська країна, то кухня її включає безліч страв з риби та морепродукти. А ще відомий твердий албанський сир "Качкавал", який часто подається в салатах або вживається з хлібом. До цікавих страв можна віднести "таве косоваре" (пиріг з м'яса і картоплі), "byrek" (пиріжок зі шпинатом або м'ясом) та "qofte" (м'ясні кульки).

Коли краще їхати в Албанію?

Обирайте самі. Середні температури повітря та моря в Албанії влітку по місяцях:

Початок сезону (червень), t повітря - 25-30°C, t моря - 22-25°C

Найтепліше у серпні t повітря - 28-33°C, t моря - 25-28°C

Оксамитовий сезон у вересні, як і скрізь на Балканах t повітря - 25-30°C, t моря - 23-26°C

Албанське узбережжя пропонує чисті та безпечні пляжі з м'яким піском, ідеальні для дітей. Багато курортів мають зручні умови для сімейного відпочинку, такі як шезлонги, парасольки та дитячі майданчики. У багатьох курортних містах є різноманітні розважальні заклади, від водних парків до дитячих атракцій і ресторанів з дитячим меню.

Дуррес (Durres) - це місто та порт на заході Албанії, розташоване на березі Адріатичного моря.

Є одним з найбільших міст в Албанії і розташований близько 30 км на північ від Тирани. Це важливе портове місто і туристичний центр. Дуррес є одним з найстаріших міст в Албанії і має історію, що налічує понад 2600 років!!!

В місті можна знайти руїни римських амфітеатрів, фортеці та інші історичні пам'ятки. Амфітеатр Дурреса - один з найбільших римських амфітеатрів на Балканах.Місто є популярним туристичним напрямком для відпочинку біля моря.

Пляж Дуррес - популярний пляж із мілкою затокою, громадськими й приватними зонами, готелями, барами та ресторанами. Затишний та невеликий із білим піском – ідеально підходить для відпочинку з дітьми.

Хімара - це місто на південному заході Албанії, розташоване на Іонічному узбережжі. Поблизу Хімари можна знайти кілька прекрасних пляжів.

Livadhi Beach

Пляж піщано-гальковий і з пологим заходом в море, вражає своєю природною красою та чистою водою. Такі пляжі зазвичай приваблюють туристів, які шукають спокійний відпочинок.

Jale Beach

Якщо Ви любите лежати не тільки на піску обов’язково відвідайте це місце. Тут є все для розваг: прокат катамаранів та скутерів, політ на параплані, прогулянка на моторному човні до Піратської печери, снорклінг та дайвінг.

Palase Beach

Пляж Паласа - це як мальовничий килим із білого піску, який розташувався вздовж Іонічного узбережжя. З тутешніх пляжів відкриваються чудові краєвиди на сусідні гори та зелені ліси, що створюють гармонійну картину природи. А смак барбекю на пляжі, що проникає в повітря, стає приємним доповненням до відпочинку. Краще приїхати сюди вранці, а в спеку погуляти в сусідньому національному парку Логара і посидіти в кафе, смакуючи традиційну албанську кухню.

Gjipe Beach

Не менш захопливим є і пляж Джіпе, розташований в живописній ущелині. Пляж Джіпе є одним з популярних пляжів на південному заході Албанії, розташованим в районі курорту Влєра. Ідеально підходить для того, щоб провести тут весь день. Є ресторан із національною кухнею, кафе та снек-бар в якому подають традиційні закуски. Пляж вражає своєю природною красою. Пропонуємо піднятися вверх на оглядовий майданчик, звідки відкривається дивовижна панорама на закриту бухту з золотистим піском та яскраво бірюзовою водою, тут ви зможете зробити класні селфі, які залишаться прекрасним спогадом про країну.

Подорожуючи узбережжям Іонічного та Адріатичного морів, Ви зможете відкрити для себе унікальні перлини: від віддалених бухт до живописних гірських ущелин, від розкішних курортів із сучасними готелями до природних оаз – Албанія має щось для кожного!

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури