ТОП-13 помилок туристів в подорожах / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

ТОП-13 помилок туристів в подорожах

Навіть досвідчені мандрівники, за плечима яких десятки зарубіжних країн, часом роблять дурні помилки під час поїздок або в період бронювання відпочинку. Що вже говорити про тих, хто робить тільки перші кроки в туризмі. Щоб не вляпатись в історію і не зіпсувати собі настрій, пропонуємо приділити кілька хвилин для прочитання цієї статті. Адже не дарма кажуть, що вчитися краще на чужих помилках. Вчитися і не повторювати їх.

ПОМИЛКА 1: Очікування в чергах. Є два види мандрівників: ті, хто стоїть в черзі, і ті, хто цього не робить. Натовпи туристів неминучі біля великих пам'яток, таких як Ейфелева вежа в Парижі або Музей Ватикану. Але тим не менше, годинного стояння в черзі за вхідними квитками цілком можна уникнути. У наші дні більшість популярних пам'яток продають їх заздалегідь онлайн на своїх сайтах. Такі квитки гарантують вхід в строго певний час (часто з невеликою платою за саме бронювання). Але ви не пошкодуєте: поки сотні туристів потіють в довгих чергах, ви зможете з'явитися в призначену годину і заощадити час.

ПОМИЛКА 2: Економія на страхуванні. Ми ніколи не замислюємося заздалегідь, що в подорожі нам може знадобитися медична допомога. І тільки коли неприємність вже трапилася, коли несподівано захворів зуб або занило коліно, ми згадуємо про страхування. Те, якого немає. Але ж послуги лікаря, які абсолютно безкоштовні вдома, тут, за кордоном, можуть коштувати величезних грошей. Ви запросто витратите тисячі доларів в надзвичайній ситуації або пару сотень доларів всього лише на один візит до лікаря. Останнє, що захоче будь-який турист, - це відчувати стрес від браку грошей, лежачи на лікарняному ліжку в чужій країні. Висновок: покупка медичної страхівки на весь термін поїздки обов'язкова!

ПОМИЛКА 3: Втрата пильності. Шахраї та злодії є в будь-якій країні світу. Але це не означає, що в кожній подорожі вас підстерігають грабіжники з ножем. Обдурити туриста може і таксист, і офіціант, який презентує спеціальну пропозицію за «особливою» завищеною ціною, і бідняк з красивими очима, дітьми і сумними історіями. Будьте обережні і пильні в будь-якій ситуації. І стежте за підозрілими особами, які з'являються в чергах в людних місцях і на автобусних лініях, популярних у туристів. Зберігайте свій паспорт, кредитні картки та готівкові гроші в надійному місці.

ПОМИЛКА 4: Перебування тільки в туристичних зонах. Багато туристів відправляються в саме людне місце найпопулярнішого міста в найпопулярніший місяць, а потім скаржаться на натовпи людей. Крім того, вони вечеряють на самій туристичній вулиці в самому престижному ресторані з самої агресивною рекламою, а потім засмучуються через суми рахунку і несмачною їжею. Ви збагатите свою подорож, якщо зважитеся прогулятися по глухих вуличках далеко від головної туристичної зони. Тому в денний час сміливо вирушайте туди, де масових мандрівників в рази менше. Ну і не забувайте про помилку №3.

ПОМИЛКА 5: Дорожезний роумінг. Реально велика помилка - почати дізнаватися, скільки коштує зв'язок на закордонному курорті, тільки приїхавши туди. Подумаєш, всього лише кілька днів, роумінг не може коштувати дорого, - впевнені багато туристів. Але в реальності роумінг з Україною практично завжди фантастично дорогий. Обов'язково до поїздки отримаєте всю необхідну інформацію від свого стільникового оператора, виберіть тарифний план, підключіть додаткові опції, щоб не втратити по поверненню значною грошової суми з трьома, а то і чотирма нулями.

ПОМИЛКА 6: Пізнє бронювання. Бувають випадки, коли бронювання в останню хвилину дає можливість отримати відмінну знижку. Але, повірте, подібне відбувається вкрай рідко. Тому подорож з проживанням в готелі і перельотом завжди корисно бронювати якомога раніше. У світі є певні місця, де ви можете просто зайти в готель і попросити номер (наприклад, в Південно-Східній Азії), однак це не відноситься до більшості країн Європи. Переліт, як правило, виходить значно дешевше при покупці квитка за кілька місяців до вильоту.

ПОМИЛКА 7: Дуже коротке стикування. Ви можете подумати, що година між авіарейсами - цілком достатній проміжок часу. Але це точно не так. Якщо ваш перший переліт навіть трохи затримається - а як показує практика і за законом самі знаєте чого так завжди і відбувається - є велика ймовірність, що ви елементарно пропустите стикувальний рейс. Аеропорти стикувань теж не гарантують швидкісного проходження формальностей. Цілком можливі і довгі черги, і довгі очікування, тому переконайтеся, що часу між стикуваннями досить, щоб не нервувати даремно. Пам'ятайте, що запізнення на стикувальний рейс може обернутися необхідністю залишитися в готелі на ніч або розщедритися на інший переліт.

ПОМИЛКА 8: Невідома вартість таксі. У багатьох країнах в таксі немає лічильників. Тому тут ціна повинна бути предметом переговорів перед початком поїздки. Ви можете позбутися пристойною грошової суми, якщо заздалегідь не запитаєте, які діють тарифи.

ПОМИЛКА 9: Рідина і інші заборонені предмети в ручній поклажі. Немає нічого гіршого, ніж здати багаж в аеропорту, прийти з ручною поклажею на контроль безпеки і виявити, що ви випадково взяли з собою великий тюбик дорогого крему для рук. Або ще гірше - забути викласти з сумки що-небудь пам'ятне, наприклад, заповітний кишеньковий ніж. Втрата дорогих речей через власну забудькуватість при проходженні спец контролю є помилкою, яку можна легко уникнути. Тому ще раз уважно досліджуйте свою ручну поклажу перед тим, як здати багаж.

ПОМИЛКА 10: Спиртне перед довгим перельотом. Деякі туристи досить бурхливо відзначають останній день відпустки або ж навпаки вирішують відсвяткувати початок відпочинку великою кількістю спиртного. Повірте, ви пошкодуєте про це, як тільки опинитеся на борту літака. Нудота і головний біль зроблять для вас рейс нестерпним.

ПОМИЛКА 11: Зберігання всіх грошей в одному місці. При собі важливо завжди мати скільки-небудь грошових коштів - мало на що може знадобитися прямо тут і зараз! Але зовсім не обов'язково брати з собою всю суму, яка є у вас для відпочинку. Частина грошей завжди можна залишити в готелі. У готелях, як правило, є сейфи для зберігання особистих цінностей постояльців. Зрештою гроші можна надійно заховати у валізу. Беріть з собою на прогулянку стільки грошей, скільки, на вашу думку, вам знадобиться, а все інше залиште в безпечному місці. Суму, яку ви берете, залишаючи вранці готель, також краще розділити. Що стосується пропажі гаманця ви не втратите відразу всіх узятих на себе руки грошей.

ПОМИЛКА 12: Обмін валюти в аеропорту. У переважній більшості аеропортів курс обміну валют набагато гірший, ніж в місті. Тому не піддавайтеся на виверти і не обмінюйте всі свої гроші на місцеві відразу ж після прильоту. Можливо, краще обміняти всі ваші кошти, поки ви знаходитесь вдома. Вивчіть обмінні курси, порівняйте, де краще: тут або там ще до початку поїздки. Якщо вам дійсно потрібно трохи місцевих грошей відразу після прибуття в аеропорт - обмінюйте якомога меншу суму.

ПОМИЛКА 13. Вибір готелю далеко від центру міста заради економії грошей. Люди часто думають, що заощадять гроші, якщо зупиняться в готелі подалі від центру міста. Якщо ви приїжджаєте тільки на кілька днів, ви навпаки повинні бути якомога ближче до центру, щоб максимально ефективно використовувати свій час. Вибравши готель або хостел, який знаходиться в 45 хвилинах їзди, ви забезпечите собі зайві півтори години в день, які будете витрачати на дорогу туди і назад. Ви також будете прив'язані до розкладу громадського транспорту. Якщо ви встигнете на останній автобус, швидше за все, вам доведеться пристойно витратитися на таксі. Краще спробуйте заздалегідь знайти оптимальний варіант розміщення недалеко від центру.

Здійснити якусь помилку або прорахунок під час поїздки дуже легко. І часто одна єдина безглуздість може зіпсувати всю відпустку. Будьте уважні, і відповідально, не упускаючи деталей, почніть готуватися до вашої майбутньої подорожі вже сьогодні.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Що таке гарячі тури? Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури