Фестивалі світу, традиційні святкування / Пілігрим - ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу

Деякі свята відзначають в усіх країнах світу, в один день та з схожими традиціями. Проте є свята, які характерні лише для певної країни, тому багато мандрівників прагнуть потрапити на них, щоб побачити увесь колорит святкувань. Тож пропонуємо вам хоч віртуально побувати на найяскравіших і найграндіозніших фестивалях світу. Кожного дня протягом тижня будемо детально розповідати про кожен із них.

  • Льодовий фестиваль у Китаї (06.01 – 25.02)Найбільший фестиваль льоду у світі щорічно відбувається у східно-китайському місті Харбін.Фестиваль відкривається для публіки на 70 днів, за цей час його відвідують більше 1 мільйона людей.
  • Апельсинова битва в Італії (8-13 лютого)Знаменита “апельсинова битва” – апофеоз карнавалу в італійському місті Іврея, що за 50 км від Турина.Щороку це шалене дійство приваблює в Іврею (регіон П’ємонт) тисячі туристів із різних країн.
  • Фестиваль слонів в Індії (2 березня)Фестиваль слонів проходить щорічно у березні в індійському місті Джайпур.
  • Фестиваль небесних ліхтариків у Тайвані (03- 11 березня)Дуже красиве видовище, коли запускають одночасно сотні повітряних ліхтариків, зачаровує усіх присутніх на святі. Таке дійство можна побачити в лютому на Тайвані, а проводять його на честь настання весни.
  • Фестиваль «Ла Томатіна» в Іспанії (29 серпня)Щорічний фестиваль, який відбувається в останню середу серпня в іспанському місті Буньйоль (Валенсія). Під час свята учасники кидають одне в одного помідорами. Знаменита томатна битва, для якої закуповують близько 100 тонн помідорів, збирає до 140000 учасників кожного року.
  • Октоберфест у Німеччині (22.09 -07.10) Октоберфест – найстаріший і найбільший пивний фестиваль у Німеччині, який відомий у всьому світі. Все почалося з народних гулянь у жовтні 1810 р. у Мюнхені на честь одруження майбутнього короля Людвіга І з принцесою Терезою.
  • Фестиваль повітряних куль у США (6-14 жовтня) Щороку, починаючи з 5 жовтня в Альбукерке (США) проводиться барвистий фестиваль повітряних куль, початок якому поклали змагання 1972 року, і триває він протягом 9 днів.
  • Апельсинова битва - це головна подія Іврейського карнавалу (Carnevale d'Ivrea), яке приваблює тисячі туристів з усього світу. Іврейський карнавал проходить на півночі Італії в невеликому містечку Іврея (Ivrea). Це один з традиційних карнавалів Марді Гра, які проходять в лютому - березні в багатьох містах Європи. Дата його проведення щороку різна і прив'язана до дати Західної (Католицької) Пасхи. Апельсинова битва в місті Іврея сягає корінням часів середньовіччя, коли роль апельсинів відігравала квасоля.Феодали двічі на рік дарували міському простолюду великі каструлі з квасолею, але в народі цей дарунок сприймався як образа, і біднота розкидала квасолю по вулиці. Згодом квасолею почали жбурляти в карнавальну ходу. Потім боби замінили апельсинами, і з жартівливого “перепасовування” цитрусами поступово зародилася традиція запеклих “помаранчевих боїв”. Фестиваль проходить щорічно у березні в індійському місті Джайпур. Ла Томатіна — щорічний фестиваль, який відбувається в останню середу серпня в іспанському місті Буньйоль (Валенсія). Під час свята учасники кидають одне в одного помідорами. Фестиваль триває тиждень і включає в себе музичні номери, ярмарок, парад, танці та салют. У ніч перед томатним боєм проводиться конкурс з приготування паельї. Населення Буньйоля становить 10 тис. осіб, але в період святкування сюди приїжджають до 40 тис. туристів.

Господарі слонів розфарбовують їх «з ніг до хобота» фантастичними візерунками та прикрашають яскравими помпонами, сподіваючись перемогти в конкурсі "Найкрасивіший слон". Фестиваль починається з маршу слонів, верблюдів і коней, красиво розмальованих національними орнаментами і покритих вельветовими полотнами, за ними слідують національні танцюристи. Фестиваль слонів в Джайпурі відноситься до числа найбільш значущих і популярних культурних подій в Індії. Він щорічно проходить в день національного свята Холі. За старовинним звичаєм, торжество відкривається парадом його головних героїв. Хода служить своєрідним аналогом слонячого «конкурсу краси», переможець якого отримує від організаторів цінний приз. Фестиваль повітряних куль Щороку, починаючи з 5 жовтня в Альбукерке (США) проводиться барвистий фестиваль повітряних куль, початок якому поклали змагання 1972 року, і триває він протягом 9 днів.Цього року фестиваль буде проводитись вже у 45-й раз. У 2017 року фестиваль був тематичний та мав назву - "Де мрії здіймаються вгору". На ньому було представлено 600 куль з двох десятків країн.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Що таке гарячі тури? Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури