Категорії готелів за зірками | Пілігрим - ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Категорії готелів за зірками

Як визначається зірковість готелів. Зазвичай, це умовне поняття використовують для позначення рівня сервісу, який може надати готель. Система зірок – європейська система кваліфікації готелів, яку запровадила Всесвітня туристична організація. За її класифікацією, готелі діляться на п'ять категорій: від 1 до 5 зірок. Система широко застосовується в Туреччині, Китаї, Таїланді , Бразилії, у більшості європейських та інших країнах світу. У Єгипті та Азії також існує ця класифікація, але зірки тут сильно завищені проти аналогічних європейських готелей. Тут власники готелів нерідко самі надають собі зірки. Крім цього, готельєри іноді практикують заниження категорії готелю, щоб уникнути підвищених податків. За європейською системою вважалося, що максимальна кількість зірок готелю може бути 5. Але нещодавно з'явилися нові категорії готелів: 6 і навіть 7 зірок

Готелі без категорії Це найбюджетніший варіант. До цієї категорії належать і хостели. Швидше за все, тут вам доведеться спати поряд із незнайомими людьми. Зрідка, щоправда, у цьому списку трапляються готелі з досить високим рівнем обслуговування, але відсутність зірок у цьому випадку пояснюється небажанням адміністрації витрачати час та гроші, щоб сертифікувати готель.

Готелі категорії 1 та 2 зірки Такий тип готелів нагадує великий гуртожиток, з кімнатами площею трохи більше 8–10 м2. Зручності, швидше за все, розташовуватимуться на поверсі (їх кількість визначається з розрахунку один санвузол на п'ять кімнат). У номерах – мінімум меблів. А в деяких випадках може працювати бар або їдальня. Це найбюджетніший варіант розміщення для невибагливих туристів, які планують більшу частину часу проводити за територією готелю.

3 зірки У готелі цієї категорії кімнати більше за площею, а рівень сервісу вищий. Обов'язково є холодильники, міні-бари, санвузли. Передбачено, що постільна білизна та рушники змінюються щодня. На запит надається фен і праска. На території зазвичай є ресторан, стоянка, іноді навіть басейн.

4 зірки Номери від 14 м2. Рівень сервісу та комфорту в таких готелях вищий. У ванній кімнаті обов'язково є туалетне приладдя: мило, шампунь, гель для душу. Передбачено сейф, стіл, шафу, телевізор, кондиціонер. Зміна білизни та прибирання проводяться щодня. Територія (якщо йдеться про курортні готелі) – це цілий комплекс, де знаходяться автостоянки, сауни, басейни, тенісні корти, ресторани та кафе, окрема інфраструктура для дітей. У готелях категорії «4 зірки» надається послуга доставки їжі в номер.

5 зірок Готелі цієї категорії пропонують все те ж, що й чотиризіркові, але на вищому рівні. Наприклад, обслуговування тут цілодобове. Кімнати відрізняються більшою площею. На території має бути не менше чотирьох ресторанів з різною кухнею. Відвідувачі мають цілу низку привілеїв, можуть безкоштовно користуватися інфраструктурою.

6–7 зірок Дуже високий клас готелів, де один день проживання може коштувати від кількох тисяч доларів. За ці гроші ви отримаєте і розкішні апартаменти, і цілодобове обслуговування із послугами особистого кухаря, водія, дворецького. У всьому світі існує не більше десяти готелів такого класу.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури