Буковель - серце Карпат / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Буковель - серце Карпат

Буковель виріс в Карпатах нечуваними темпами. У 2000 році сьогоднішній керівник комплексу, повернувшись із закордонної поїздки, де йому довелося спуститися з погано підготовленою вершини і відстояти чергу на підйомник, вирішив, що хороший гірськолижний курорт потрібен в рідній Україні. Для його створення використовували нові технології і досвід будівництва в інших країнах. Проектували будівництво фахівці з Канади, які займалися цим на курортах, відомим всьому світу. Місце для гірськолижного комплексу вибрали в мальовничому районі недалеко від швидкої річечки Прутець біля вершини Буковель.

ПОГОДА І КЛІМАТ В БУКОВЕЛІ

Для клімату Карпат характерна сніжна зима. Тут немає ні великих морозів, ні холодних вітрів. Сонце сяє досить велику кількість днів. Температура коливається від 3 до 7 градусів морозу. Схили, що оточують Буковель, немов чекали створення в цьому місці курорту. Літо не таке спекотне, як на більшій частині України. Відпочивати тут можна в будь-який час. Сьогодні сюди приїжджають охочі покататися з гір не тільки з України. Траси дуже добре обладнані і розведені так, щоб професійні лижники не заважали новачкам. За допомогою створеної програми існує можливість спостерігати за спусками.

ХАРАКТЕРИСТИКИ ТРАС В БУКОВЕЛІ

Починають кататися в Буковелі в листопаді і закінчують в травні. Траси курорту розташовані на схилах п'яти гір. Найбільша висота становить 1372 м - гора Довга, найменша 850 м. Катаються з Буковелі і Чорної Клеви. Є спуски з Бульчиньохи і вершини Бабин Погар. Звідси відкривається вид на красиві будинки, зроблені з дерева. Вони чудово вписуються в гірський пейзаж.

Найдовша траса 2300 кілометрів. Всі шляхи протягнулися на 50 кілометрів. Не менше 522 метрів перепад висот. Працюють 62 спуски. Схема маршрутів створена настільки вдало, що шляхи координуються так, що лижники не заважають один одному. Траси мають відмінний зв'язок між собою. За день можна побувати на всіх вершинах.

Сині траси (їх 12) добре підходять для початківців лижників. Деякі з них досить широкі і мають невеликий ухил. Професіоналів запрошують вісім чорних трас. Червоні мають середній рівень складності. Щоб усамітнитися від численних любителів, вибирають спуск 5 ° F. На ньому нерідко проводять змагання. Створена на схилі курорту 1A траса для могула. Гігантським слаломом займаються в районі схилів 5A і 8A. Тут же можна спробувати свої сили в сноуборді. Любителі катання в темну пору дня розчаровані не будуть, так як на деяких трасах передбачено освітлення. Гарматами обладнані всі схили. Працює і техніка, що трамбує сніг. На курорті відриті школи для навчання катанню на лижах і сноуборді. Для дітей обладнана спеціальна зона. Їм викладають навички їзди. У п'яти пунктах прокату можна взяти відмінне спорядження. За здоров'ям відпочиваючих стежить медичний персонал.

Підйомники в Буковелі: 16 підйомників обслуговують курорт, з них 13 крісельних. На бугельному підйомнику за один раз можуть піднятися 1300 осіб. Довжина шляху доходить майже до 200 метрів. Одночасно можуть обслуговуватися 36700 чоловік. Спеціальний патруль відповідає за безпеку на трасах. Особлива увага приділяється протилавинним заходи. Проблемні місця огороджують сітками. Траси регулярно вирівнюють за допомогою ратраків.

ПАМ'ЯТКИ КУРОРТУ І ОКОЛИЦЬ

Відпочивають в Буковелі не тільки взимку. Природа цього краю прекрасна, і влітку і восени і навесні. Новою визначною пам'яткою курорту стало Карпатське море. Воно складається з двох рукотворних озер глибиною 15 метрів. В одному плавають коропи, на іншому розташований гальковий пляж. Поблизу нього знаходиться школа з навчання дайвінгу. Тут можна покататися на катамарані, спуститися з водної гірки, зайнятися вейкбордингом. Біля села Паляниця стоїть Віденська Церква, її реставрували на початку дев'яностих років. За 30 кілометрів від курорту є можливість відвідати чоловічий монастир Манявський Скит. На його території знаходяться келії і церква, що побудована під землею.

Тут можна побачити такі чудеса природи, як Поляна кохання і Манявський Водоспад, вирушити на пішохідну екскурсію по стежці легендарного героя Гуцульщини Олеся Довбуша, звідки відкривається вид на круті скелі і ліси з високих ялин, яких тут називають смереками.

Відпочинок восени може стати незабутнім в будиночку зі зрубу, де пахне смолою. Гостей обов'язково пригостять гуцульськими стравами. Тут можна збирати гриби та ягоди, ловити форель, кататися на квадроциклі, поїздити верхи на конях, пограти в пейнтбол, зайнятися скелелазінням. Любителів водного спорту очікує рафтинг по гірській річці. Дуже цікаво побачити яскраве весілля, послухати трембіту. Вечорами запрошують на дискотеки. Є лазні і сауни. На Яблунецькому перевалі гостям запропонують різноманітні сувеніри, одяг і взуття з овчини. Тут є джерела з цілющою водою. Курорт служить також і в якості оздоровниці.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури