Чому обирають ГОА / Пілігрим - Ваш ідеальний відпочинок
Завантаження

Чому обирають ГОА

В першу чергу, за атмосферу. Ймовірно, ніде в світі ви більше таку не зустрінете. Крім positive vibes, відпочиваючих приваблюють 100-кілометрове узбережжя Аравійського моря, красива природа. Дуже популярні екскурсії до водоспаду Дудхсагар, прогулянки на слонах, сафарі на джипах в покинуте місто Хампі.

Колоритний Північний Гоа, де тусуються хіпі, растамани та інші неформали, знаменитий пляжними паті до упаду. На Півдні відпочивають родини з дітьми і тихі романтики. У Гоа забуваєш про цивілізацію, наповнюєшся сонцем від верхівки до кінчиків пальців, легкістю, свободою і радістю. Можна освоїти серфінг і йогу, подивитися індуїстські храми і католицькі собори, скуштувати смачні дари моря.

ЯКІ ТУТ МОРЕ І ПЛЯЖІ?

Море - Аравійське, з температурою круглий рік + 26 ... 28 ° C. Так як це частина океану, не варто очікувати бірюзової, прозорої води, як в Таїланді. На півночі вона буває каламутною через часті хвилі. Колір пов'язаний з особливостями грунту, піску, річок що впадають. Купатися при цьому - в задоволення. Дно - піщане, з плавним набором глибини. Припливи і відливи проблем не створюють, морської живності майже немає, зате можна побачити дельфінів.
Якщо краса моря і чистота пляжів в пріоритеті, не дуже потрібні дискотеки, вибирайте Південний Гоа. Тут і пісок біліший, і море прозоріше, і природа пишніша. Пляжі Півдня - більш малолюдні, в порівнянні з північчю штату, і тут менше приставал, що продають різні товари.

ОГЛЯД ПЛЯЖІВ ПІВНОЧІ з готелями

Кандолім і Сінкверім - туристичні пляжі з безліччю готелів, кафе, барів і магазинів, рядами лежаків біля узбережжя. Багатолюдно, але не так, як в Калангуте і Баге.

Відмінні готелі:

Seashell Beach Suites 4 *

Lemon Tree Amarante Beach Resort 4 *

The O Hotel Goa 5 *

Gloria Anne & Gloria Anne Classic 3 *

Alegria - The Goan Village 3 *

Калангут і Бага - епіцентр масового туризму, по-справжньому гучні пляжі. У вихідні та свята яблуку ніде впасти від індійських відпочиваючих. Багато барів, кафе, магазинчиків.

Відмінні готелі:

Azzure by Spe Hotels 4 *

Citrus Hotels Goa 4 *

Pirache Art 3 *

BloomSuites Calangute Goa 4 *

Анджуна - легендарне місце Північного Гоа, де в минулому столітті вперше влаштувалися хіпі, де зародився гоа-транс. Тусовочний пляж з неформальними мандрівниками з усього світу. По середах тут Флімаркет. Купатися треба обережно, через наявність скель, в тому числі під водою.

Відмінні готелі:

Сountry Clube De Goa 3 *

Laguna Anjuna 3 *

Spazio Leisure Resort 3 *

Вагатор - ділиться на великий, середній і малий. У самому центрі Північного Гоа, з темним мулистих піском, 9 Bar, особою Шиви, витесані в скелі на березі. Пляжі чисті, відокремлені, є хороші Шекі. Після заходу сонця тут повна тиша, але поруч тусовочне село Чапора.

Відмінні готелі:

Casa Vagator 3 *

Ilodge @ Vagator 3 *

The Grand Leoney Resort 3 *

Ашвем та Мандри - одні з найбільш спокійних, тихих і романтичних пляжів на півночі. Прекрасні для купання. Користуються популярністю у сімей з дітьми.

Відмінні готелі:

Papa Jolly's Boutique Hotel 3 *

Royal Boomerang 4 *

Rococco Ashvem 3 *

Арамболь - найдемократичніший і хіповий, з великою різноманітністю бюджетного житла. Вечорами всі збираються на узбережжі милуватися заходом, грають на барабанах, співають і танцюють. Пляж придатний для купання, але часто з чистотою проблеми. Місцева визначна пам'ятка - гігантське баньянове дерево.

Відмінні готелі:

Arambol Plaza Beach Resort 2 *

Om Ganesh Guest House 2 *

ОГЛЯД ПЛЯЖІВ ПІВДНЯ з готелями

Богмало - дуже маленький пляж, всього 600 метрів. Хвилі - частіше високі. Прямо біля води - єдиний великий готель Bogmalo Beach Resort 5 *. Є Музей морської авіації і школа дайвінгу, кілька кафе і ресторанів. Неподалік - аеропорт і само густо населене місто Гоа, Васка да Гама, де дуже недорого і класно можна пошопитись.

Колва і Бенаулім - центр 30-кілометрового південного узбережжя Велсао - Мобор. Колва схожа на північний Калангут, з безліччю магазинчиків, відмінними ресторанами на узбережжі, веселим туристичним життям. Бенаулім - більш спокійний, в 5 хвилинах їзди на скутері від Колва. Туристів набагато менше, але теж колоритно. Проводяться концерти живої музики. Часті гості прибережних вод - дельфіни.

Відмінні готелі:

Longuinhos Beach Resort 3 *

The Golden Crown Hotel & Spa 3 *

La Grace Resort 3 *

Taj Exotica Goa 5 *

Варка і Кавелоссим - найреспектабельніша частина узбережжя з безліччю комфортабельних готелів 5 *. Варка - чудовий, широкий, дуже чистий пляж зі світлим скрипучим піском, практично пустельним. Кавелоссим - місце тяжіння європейських пенсіонерів з дорогими готелями і просторим красивим пляжем, теж майже незаселеним. Шеки влаштовують дискотеки. Є ресторанчики.

Відмінні готелі:

The Zuri White Sands, Goa Resort & Casino 5 *

Shakira Beach Resort 3 *

Radisson Resort Goa Cavelossim Beach 5 *

Палолем - один з найкрасивіших пляжів Гоа, з «безшумними» вечірками в навушниках і інтернаціональної веселою тусовкою. Найпопулярніші розваги - риболовля, поїздки до місця ігор дельфінів. Узбережжя забудовано очеретяними хатинами. До найближчої села Чауда - хвилин 5 їзди.

Відмінні готелі:

Stark The Gardenia Resort 3 *

Palolem Beach Resort 2 *

The Tubki Resort 3 *

ЩО ПОДИВИТИСЬ В ГОА?

Водоспад Дудхсагар, висотою близько 300 метрів, що привертає масу туристів. До нього можна дістатися на поїзді, таксі або байку. Вийде в рази дешевше, ніж брати екскурсію. Перед входом в заповідник доведеться пересісти на позашляховик, який довезе до водоспаду. Біля його підніжжя можна викупатися в озері з прохолодною водою.

Плантація спецій входить в обов'язкову туристичну програму і часто поєднується з поїздкою до водоспаду. На плантації спецій ви дізнаєтеся, як ростуть ваші улюблені приправи, накупите косметичні масла для шкіри і волосся. Можна покататися на слонах.

Old Goa, колишня столиця штату, відома в зв'язку зі своїм святим покровителем Франциском Ксаверієм, який прибув в Гоа в 1542 році з місією поширення християнства на сході і чиї мощі спочивають в базиліці Ісуса Милосердного. Поруч - Собор Святої Катерини Олександрійської та цікавий музей Будинок воскових фігур.

Столиця Гоа - Панаджі, з Goa State Museum, оранжево-рожевим індуїстським храмом Maruti Temple, церквою Святого Себастьяна, парком Garcia de Orta, пляжем Мірамор. Приємні вулички в португальському колоніальному стилі. Можна зробити недорогі покупки в магазинах світових марок. Стародавні форти. У Північному Гоа: Агуада, Чапора, в Південному - Кабо Так Рама. Найцікавіший форт Реді знаходиться в сусідньому з Гоа штаті - Махараштра. Там же, до речі, знаменитий пляж Парадайз.

Джус-центр Jai Ganesh в Чапора, де роблять одні з кращих соків в Гоа і де найбільший асортимент. Дуже відоме тусовочне місце. У 10 метрах від нього - Scarlet Juice Centre. Захід сонця в Арамболе під барабанний джем. Щовечірнє дійство з живою музикою, піснями, танцями, виступами артистів.

Заповідники Гоа: Бондла, Бхагван Махавіра, Котігао, пташиний заповідник Салім-Алі - будете плавати на човні серед мангрових заростей в пошуках птахів.

Хампі - село за межами Гоа, в штаті Карнатака, де збереглися останки стародавнього величного міста Віджаянагара

ДЕ ПОШОПИТИСЬ ТА ЩО ПРИВЕЗТИ

Всі основні маркети в Гоа зосереджені в північній його частині. Для інтересу можна заглянути на міський колоритний ринок в МАПС. Флімаркет в Анджуне по середах - найбільший ринок сувенірів в ГОА. Він працює з ранку і до вечора, з жовтня по кінець травня. Гамаки, покривала, одяг, статуетки і т.п.

Нічний суботній ринок в Арпорі працює з вечора до 12 ночі, з живою музикою і дизайнерськими речами, красивими прикрасами. Можна і танці влаштувати, і прикупити чогось модного. Не забувайте торгуватися, це традиція!

З Гоа ви зможете привезти: строкаті індійські сорочки, футболки, спідниці, штани-алібабайки, шорти, чоботи «ніндзя», розписні тканини, дерев'яні шкатулки, натуральні олії, аюрведичні препарати, парфуми, спеції, чай, камені і ювелірні прикраси.

ЯКА КУХНЯ В ГОА?

Цей штат сповнений європейців, тому місцева кухня не така гостра, як у всій Індії. Кухарі в кафешках і ресторанах готують смачнезні свіжовиловлениі морепродукти, величезну рибу Ред снеппер, акулу, білу рибу памфлет, лобстерів, креветок, кальмарів з салатом і рисом. М-м-м ... Пальчики оближеш! Дуже популярні страви з курки: «чикен бір'яні», «чикен масала», «чилі чикен Грейв». Подають і козлятину (на любителя). Повно вегетаріанських страв. Смачний домашній сир.

ДЕ ХАРЧУВАТИСЯ?

Звичайно, в бамбукових кафешках-шеках і ресторанах біля узбережжя з видом на океан. Після прибуття на місце вивчіть всі довколишні містечка, виберіть фаворита і насолоджуйтеся смакотою. Серед знаменитих ресторанів - Blue Sea View в Арамболе, що стоїть на горі. Крім смакової, можна отримати візуальну насолоду, якщо приїхати на заході сонця. У всіх путівниках фігурує «21 coconut» з веселою атмосферою.

Інші статті

Розбираємо що таке RO, HB, FB... Збираєтесь в Єгипет? Що робити, якщо втратили паспорт за кордоном Що не можна робити в літаку? Лайфхаки: як правильно упакувати валізу Кращі острови світу за дослідженням Travel and Leisure Які небезпеки підстерігають туристів на відпочинку? Канари Національна кухня Іспанії: що спробувати і куди сходити 14 дивовижних місць, які варто побачити у Каппадокії, Туреччина "На пам'ять" як то кажуть ІТАКА Найбезпечніші країни для туристів ТОП-13 помилок туристів в подорожах 10 причин відправитись у круїз Найяскравіші і найграндіозніші фестивалі світу Більше...
close
Популярні країни
close
Гарячі тури